Tarda a Reus (juantxis al poder?)

Vaig passar la tarda d’ahir a Reus. La ciutat bullia, entre l’ambient comercial propi dels dissabtes, la celebració del Dia de les Seleccions Catalanes i diverses manifestacions folklòriques que no sé si hi tenien a veure. Els compradors passejaven per Monterols i Llovera, els nens jugaven a la plaça Prim i les terrasses eren plenes de gent fent la cervesa. Fins i tot vaig descobrir, entre la multitud, i de rigorós incògnit, la Rosa Maria Sardà, que hi representa una obra de teatre.

Vaig tenir interès en veure les dues noves realitats reusenques, acabades totes dues (quina casualitat) en vigílies electorals: la Capsa Gaudí, a la Plaça de l’Ajuntament, i el Centre Cultural del Pallol. La primera és un costós experiment turístico-cultural amb un atrevit disseny, millor que l’edifici del banc al qual ha substituït. El segon és una anodina col·lecció de franquícies comercials encara sense acabar. Altres novetats urbanístiques són diversos carrers i rotondes, que contribueixen a millorar l’aspecte de la ciutat.

Sí, Reus estava maca dissabte a la tarda. No em reca de dir-ho, tot i que no té gaire mèrit, ja que sóc tarragoní només d’adopció. D’altra banda, m’uneixen a la ciutat dels ganxets uns lligams molt forts per raons personals.

Semblava que amb una ciutat tant animada i tant esplendorosa, l’anterior equip de govern municipal guanyaria de carrer, però no: ho va fer pels pèls. I per més inri, molts ciutadans, més de mil, es van molestar a anar a votar i a fer-ho per la CORI, autèntica bufetada als politicastres locals i a la seva manera d’administrar la cosa pública.

(Per si algú encara no ho sap, la CORI, Coordinadora Reusenca Independent, és un partit que proposa pintar l’ajuntament de color rosa, instal·lar un polígraf al saló de plens i prohibir les obres al carrer durant quatre anys)

La política friki (juantxi en diuen ells) ja ha col·locat un regidor a una important ciutat catalana. És més que una anècdota o una notícia curiosa, i hauria de fer reflexionar a la classe política "seriosa". Lamentablement, no es donaran per al·ludits…