El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

6 de febrer de 2011
Sense categoria
0 comentaris

ENQUESTES, PRIMÀRIES I LA DURA REALITAT DEL PSC-PSOE

Avui El Periódico publica un sondeig sobre les primàries del PSC-PSOE de Barcelona i els possibles resultats dels dos pre candidats socialistes en front del candidat de CiU, Xavier Trias. http://www.elperiodico.com/noticias/politica/20110206/las-primarias-del-psc-aupan-tura/693887.shtml
L’empresa editora de El Periódico afrofita una enquesta, amb uns resultats que com a mínim generen dubtes més que raonables sobre la seva virtualitat, per enviar un encàrrec a Jordi Hereu, el seu equip de campanya i els militants i simpatitzants socialistes que han de votar a les primàries del 19 de febrer. El missatge és clar: el PSC-PSOE només té una petita possibilitat de salvar els mobles, obtenir una derrota dolça i intentar salvar la Diputació de Barcelona si es vota Montserrat Tura.

Costa de creure, a priori, que hi pugui haver tanta diferència entre les perspectives de vot de dos candidats del mateix partit. El sondeig d’ El Periòdico donaria 18-19 regidors a Xavier Trias si s’enfronta a Hereu, que n’obtindria 9, o 15 si finalment s’enfrontés a Tura, que n’obtindria 13. Un partit, el PSC-PSOE de Barcelona, que porta 32 anys al front de l’Ajuntament de la capital catalana. Un partit que ofereix dues cares de la mateixa moneda: Hereu i Tura. Un Hereu, desgastat fins a extrems històrics en termes electorals, i una ex consellera, Montserrat Tura, corresponsable de l’estrepitòs fracàs dels dos Tripartits.

Hereu i Tura formen part del mateix projecte polític. Un projecte, el PSC-PSOE, escapçat, sense lideratge, en plena descomposició ideològica, desorientat, sense respostes, incapaç d’oferir alternatives al model de gestió que ha aplicat a l’Ajuntament de Barcelona de la mà dels bipartits i els tripartits municipals durant 32 anys i en plena guerra civil a la Federació de Barcelona, que alhora lluita de manera fraticida contra la nomenclatura del carrer Nicaragua.

L’enquesta d’avui pot ser un element definitiu perquè els més de 3.000 militants del PSC-PSOE barceloní i els més de 8.000 simpatitzants censats, es pronunciïn en clau de vot útil en les eleccions primàries del 19 de febrer. Sens dubte, l’enquesta haurà estat un estoc gaire bé mortal que provocarà pànic escènic i terror indissimulat als seguidors de l’alcalde i pre candidat Hereu. Hereu i Carles Martí es deuen estar preguntant de què han servit els centenars de milers d’euros que l’aparell propagandístic de l’Ajuntament de Barcelona han enviat a El Periódico i a la seva empresa editora en concepte de publicitat, promocions i per altres conceptes, aquests darrers anys.

Des de CiU, la lectura dels resultats d’aquesta enquesta, i de la que va publicar fa poques dates La Vanguàrdia -amb resultats similars- és molt clara:

1- La feina feta per CiU, Xavier Trias i el seu equip aquests darrers anys ha estat clau per obtenir els resultats que apunten totes les enquestes; i no modificarem el full de ruta aquests darrers tres mesos i mig, guanyi qui guanyi les primàries socialistes.
2- El problema el té el PSC-PSOE. Ni Hereu ni Tura, dues cares de la mateixa moneda, han de poder recuperar els suports que han anat perdent, de manera ininterrompuda, els darrers deu anys.
3- Barcelona necessita un canvi. Un canvi de prioritats polítiques i de formes. I l’única alternativa al socialisme és Xavier Trias i CiU.
4- Si el candidat socialista és Jordi Hereu, sembla clar que l’enfonsament electoral del PSC-PSOE serà encara més històric que el sofert per Montilla i els seus escuders del carrer Nicaragua el 28-N.
5- Si la candidata socialista és Montserrat Tura, Xavier Trias i CiU estarem en disposició, no solament de contrastar el nostre model al model caduc i exhaurit del PSC-PSOE, sinò que a més podrem visualitzar de manera molt evident el desconeixement que Tura té de la ciutat i els seus problemes. I quedarà encara més clar qui treballa per Barcelona, de manera exclusiva, des de fa més de 8 anys, i qui aterra de manera oportunista a la política municipal barcelonina com a estratègia per situar-se en una bona posició en la cursa pel lideratge del PSC-PSOE que culminarà la propera tardor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!