El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

23 de gener de 2010
Sense categoria
0 comentaris

BARCELONA DECIDEIX

Amb la mala notícia de la renúncia de l’equip d’Alfons López Tena a dirigir l’equip de Girona Decideix, que havia d’organitzar la consulta popular per la independència a la capital gironina el 25 d’abril, aquest matí s’ha donat el tret de sortida de Barcelona Decideix, la "franquicia" barcelonina del moviment cívic que ha impulsat fins avui 166 consultes.

Barcelona Decideix fa setmanes que treballa en la gènesi del projecte, en l’extensió i la difusió de la seva existència, en la divulgació dels seus objectius i en la recerca de recursos humans i organitzatius per garantir l’èxit de l’empresa. No cal dir que la complexitat i les dimensions de la capital catalana dificulten en gran mesura l’objectiu final. Barcelona Decideix s’ha constituït aquest matí en administració electoral, a la Facultat de Ciències Empresarials de la Universitat de Barcelona, amb l’assistència d’unes 500 persones, la majoria d’elles en representació d’entitats de barri, districte o ciutat.

L’heterogeneïtat de la composició del moviment i les dificultats polítiques i logístiques associades a la celebració de la consulta popular ens obliguen a ser eficaços i intel.ligents. En aquest sentit algunes de les entitats adherides ja han començat a defensar plantejaments ideològics que poden hipotecar l’èxit del procés. Cal unitat, capacitat de negociació i altes dosis de generositat. Des de Convergència Democràtica de Catalunya de Barcelona hi donem suport i ens sentim compromesos amb aquest saludable exemple d’exercici democràtic, de la mateixa manera que es va fer a Arenys de Munt, a Osona, a Sant Cugat del Vallès i a la resta de municipis on es van desenvolupar  les consultes.

Avui s’ha donat el primer pas, però cal afrontar un llarg camí ple d’obstacles i de paranys. En primer lloc cal ser realista i saber que una consulta exitosa, tant pel que fa al percentatge de participació dels barcelonins com des del punt de vista de la seva organització, no pot enllestir-se en pocs mesos. En segon lloc cal no perdre de vista la celebració enguany de les eleccions al Parlament de Catalunya, amb el seu propi calendari i els legítims interessos que comporta tot procés electoral. Evidentment aquest és un element estratègic sobre el que pivotarà una part de la responsabilitat de l’èxit o el fracàs de la consulta. I en tercer lloc no podem menysprear la col.laboració que l’Ajuntament de Barcelona podria donar a l’organització de la consulta. Amb l’actual composició del Plenari municipal, una moció en favor de la consulta seria derrotada amb els vots del PSC-PSOE i del PP. CiU i Esquerra hi votarien a favor i IC-V hauria de fer el mateix. Però un Ajuntament amb Xavier Trias d’alcalde, a partir del maig de 2011, sens dubte seria un aliat que podria rellançar les possibilitats d’èxit de la consulta.

Els mesos de febrer i d’abril donaran pas a noves consultes per la independència a desenes de municipis catalans. La ciutat de Barcelona hauria de ser el millor dels colofons d’aquest procés. Tenim per davant però molta feina i un repte de primera magnitud a la nostra capital: fer les coses bé i demostrar que el catalanisme cívic és capaç de donar una lliçó de democràcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!