El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

22 de novembre de 2009
Sense categoria
0 comentaris

ELS PRESSUPOSTOS DE LA RUÏNA

El Tripartit ha presentat, tant de bó, els que podrien ser els seus darrers pressupostos de la Generalitat. Un projecte de Llei, el dels pressupostos per al 2010 que són la demostració de la impotència socialista, de la irrellevància d’una Esquerra sense nord i en descomposició, i de la incompetència dels post comunistes d’IC-V. Un pressupost que enfonsa Catalunya al fons del pou i que certifica que un mal govern pot ensorrar un país pròsper en només 6 anys. Són la constatació que Catalunya està a la UCI i que l’equip mèdic que l’atèn té un arsenal de gelocatils per reanimar els comptes públics de Catalunya: un malalt terminal al que se li acaba el temps.

Els pressupostos de la ruïna són aquells que estan fets sobre la base que de cada 3 euros que gastarà o pretèn gastar el Govern de la Generalitat el 2010, 1 no el té. Això vol dir que un terç dels recursos que pretèn obtenir el Tripartit per gastar durant l’any que ve van directament a dèficit. Simplement, insostenible i temerari. Només cal anar al bloc de l’Eurodiputat Ramon Tremosa, als blocs de Vilaweb (Torre de Guaita), per comprovar alguns números terrorífics: 

–  En l’exercici de 2010 el deute públic de la Generalitat creix un 30%.
– El deute acumulat de la Generalitat convergent fins el 2003 va ser de 9.400 milions d’euros, en front dels 9.418 milions d’euros de deute públic generats pel Tripartit en un sol exercici i els 29.000 milions d’euros de deute públic acumulats fins el 2010 per aquesta exitosa fòrmula de govern.
  Els ingressos derivats del súpermegaguai nou model de finançament només suposen un 37% del dèficit previst inicialment pel Govern al llarg del 2010.

I solament una dada més de les desenes amb les que es podria amanir una esmena a la totalitat a aquests pressupostos que portaran la ruïna als comptes públics del nostre país: entre el 2003 i el 2010, anys de màxim creixement econòmic que han permès duplicar el pressupost de la Generalitat, l’endeutament de la Generalitat s’ha multiplicat per 3, passant dels 10.000 milions als 30.000 milions d’euros.

Per pur instint de supervivència econòmica, social i nacional, Catalunya ha de forçar un canvi de prioritats econòmiques, d’estils i de lideratges polítics, el més aviat possible. El calendari electoral, barrejat amb els efectes de la Sentència del TC sobre l’Estatut i l’allargament de la crisi econòmica poden ser factors que accelerin els canvis. Els necessitem com aigua de maig.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!