El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

7 de novembre de 2009
Sense categoria
0 comentaris

CONVENCIONS SOCIALISTES I POPULARS

Avui ha tingut lloc a Barcelona la Convenció Municipal del PSC-PSOE, amb l’objectiu de fer-se un rentat de cara després d’haver-se enfonsat en les misèries de la xarxa corrupta de Santa Coloma de Gramenet. I en breus dates el PP estatal desembarcarà també a Barcelona per escalfar l’ambient pre electoral a Catalunya i projectar Alícia Sánchez Camacho com a cap de cartell del PP a Catalunya i oblidar per unes hores el cas Gürtel i les guerres intestines del PP madrileny, amb el control de Caja Madrid com a teló de fons.

EL PSC-PSOE ha reunit avui al Palau de Congressos de Catalunya la creme de la creme de la família socialista catalana. Havia de ser una gran trobada política del partit que domina el 90% dels pressupostos públics de Catalunya, gràcies a Esquerra. Havia de ser la rampa del rellançament de la figura de Jordi Hereu, en hores baixes i cada vegada més qüestionat a l’interior i fóra del PSC. Havia de ser l’apoteosi de José Montilla, convertit en pare carbasser de ministres catalans al govern ZP i líder indiscutible d’un govern en hores baixes que necessita al preu que sigui una mica d’oxígen. Però el que ha acabat sent la convenció és el retrat d’un partit que recula en tots els fronts. L’alcalde de Barcelona està amortitzat i el seu equip ja es mou per trobar-li una alternativa. El poder municipalista socialista, veritable maquinària de poder i engreixada agència de col.locació, passa pels seus moments més complicats. La trama de Santa Coloma de Gramenet, amb terminals per tot el territori, especialment el metropolità de Barcelona, ha fet baixar alcaldes i regidors socialistes a l’infern. I dels ministres catalans a Madrid, millor no parlar-ne. Corbacho és el rei de l’atur i del fracàs de la concertació social. Mentre que Carmen Chacón s’ha enfangat fins a límits insospitats amb la deficient gestió de l’alliberament dels pescadors segrestats a les aigües de Somàlia. Davant d’aquest estat de coses, la Convenció Municipal socialista s’ha tret del barret una declaració de vuit punts contra la corrupció i a favor de les bones pràctiques dels seus càrrecs públics. Una cortina de fum per intentar recuperar la credibilitat perduda. Els mitjans de comunicació amics, especialment els audiovisuals, seran els encarregats de fer arribar la bona nova als catalans. I Anna Hernàndez -esposa de José Montilla-, en una mostra de covardia evident, ha rebutjat donar explicacions sobre els seus càrrecs polítics i institucionals, i els seus ingressos, a preguntes del redactor del digital E-notícies.

I el PP també prepara la seva Convenció. Volen reunir 3.000 militants populars a Barcelona per presentar-se com a alternativa al socialisme zapateril a Espanya i com a força política imprescindible per al canvi a Catalunya i a l’Ajuntament de Barcelona. Sempre que s’acosten les eleccions els dos partits estatals desembarquen a la perifèria per aconseguir el botí dels vots, per després anar-se’n a la villa y corte amb els nostres impostos. Diuen que Rajoy té clar que sense el suport dels catalans no podrà tornar a la Moncloa, i que només amb el desgast de Zapatero i del PSOE no n’hi ha prou. Però algú li hauria de dir, per exemple Josep Antoni Duran i Lleida, que la pitjor credencial per guanyar-se les simpaties de la majoria de l’electorat català és la presentació de recursos contra l’Estatut i contra la Llei d’Educació davant del Tribunal Constitucional. El PP i el PSOE només aspiren a dues coses: a anar-se succeïnt al front del govern de l’estat, en un bipartidisme perfecte, i a acabar amb la personalitat nacional de Catalunya. Però amb consultes d’autodeterminació a desenes de municipis catalans o sense, Catalunya continuarà sent una pedra -cada vegada més grossa- a la sabata d’Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!