El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

6 d'octubre de 2009
Sense categoria
0 comentaris

CIU guanya la “batalla de Barcelona”

La portada del diari El Periódico d’ahir dilluns és demolidora per als interessos del socialisme barceloní, català i espanyol: “CiU conquesta BCN”. Mai en trenta anys un mitjà de comunicació escrit (i més que proper al PSC-PSOE) havia atorgat la victòria a CiU a la capital catalana. El sondeig encarregat pel diari i publicat ahir ha trencat el que semblava impossible fa uns anys: CiU, de la mà de Xavier Trias, està més a prop que mai de protagonitzar l’alternança a l’Ajuntament més important de Catalunya.

Per molt que el Tinent d’Alcalde i escuder de l’alcalde Jordi Hereu, Carles Martí, hagi sortit a la palestra per interpretar el sondeig de El Periódico, el que compta és que els 14 regidors que pronostica a favor de CiU i de Xavier Trias, donen la victòria a la Federació nacionalista, per ser la llista més votada i amb més regidors. I a més, els 13 regidors que aconseguiria el PSC-PSOE, sumats al 3 d’Esquerra i els 3 d’IC-V, no són suficients per formar un nou govern municipal tripartit. El desgast de l’alcalde Hereu i del seu govern bipartit no és un miratge. Es una realitat política i sociològica; només cal mirar enrera i fixar-se en el que deia l’enquesta que publicava El Periódico el passat 15 de desembre de 2008, elaborada per la mateixa empresa (Gesop): “CiU es col.loca a un pas de conquerir Barcelona”, amb un 27,9% dels vots en front del 27,7% de vots del PSC-PSOE. Una enquesta, per molt cuinada que estigui, no és cap garantia ni de victòria ni de derrota electoral. Però quan una sèrie d’enquestes elaborades per la mateixa empresa dibuixen un escenari com l’actual, cal començar a actuar en conseqüència. I quan les enquestes no publicades coincideixen amb les que sí que es publiquen, és molt probable que l’encertin.

I si la recepta del govern Hereu per superar les males perspectives electorals que els atorguen els sondejos està elaborada a base de més publicitat i propaganda, més informes inútils, més paelles populars en temps de crisi, més impostos, més resistència a reconèixer els greus problemes de seguretat i incivisme que pateix Barcelona, i més actes inaugurals, és molt possible que la propera enquesta situi al PSC-PSOE encara més lluny de CiU i de Xavier Trias.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!