El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

21 de juny de 2009
Sense categoria
0 comentaris

S’ACOSTA EL CANVI; VÉNS?

Dimecres passat, als dinars de la Tribuna de l’Ateneu Barcelonès, vam tenir ocasió de gaudir del Xavier Trias més autèntic i genuí, magistralment presentat pel Josep Cuní. I dijous, a l’Espai Volart de la Fundació Vila Casas, va oferir-nos un lúcid anàlisi i un balanç crític de la primera part del mandat de l’alcalde Hereu i del seu equip de govern bipartit, en minoria.

Han estat dues trobades de’n Xavier Trias amb la societat civil barcelonina i els mitjans de comunicació que cobreixen l’actualitat política de la capital catalana d’alt nivell. Han estat dues noves alenades d’aire fresc que dintre de dos anys han d’haver pogut ventilar l’Ajuntament de Barcelona; un ajuntament amb un govern municipal en minoria, sense tremp, que avança des de la inèrcia dels anys post olímpics, amb una estructura esclerotitzada i burocratitzada, i dominada amb mà de ferro pels estrategs del carrer Nicaragua.

Xavier Trias s’ha compromès a superar els tics de baixa qualitat democràtica que caracteritzen el PSC-PSOE i el govern bipartit, i aposta per afrontar el futur amb garanties de convivència, fortalesa, projecció i identitat. Cal més proximitat i més participació dels barcelonins i de les seves estructures comunitàries. Cal, en definitiva, un canvi de govern, que capgiri les prioritats actuals, allunyades del que anhelen la majoria de barcelonins. Vol una Barcelona capital de Catalunya i de la catalanitat. Trias vol concertar esforços i energies amb les persones, entitats i empreses que creuen en Barcelona i que inverteixen en serveis, i que se senten controlades i limitades per un PSC-PSOE que s’ha especialitzat en el control social a través d’una política clientelar de subvencions. Ara toca treballar per minimitzar els efectes de la crisi econòmica que patim i que s’allargarà fins ben entrat el 2010 i fer arribar els serveis a tots els barcelonins que els necessiten.

Xavier Trias, el seu equip municipal i la Federació de CiU a la ciutat de Barcelona treballem pel canvi. El nou eslògan "S’acosta el canvi, véns?", és tota una declaració de principis. Acabem de superar l’equador del mandat municipal del successor de Joan Clos, el pitjor alcalde barceloní de la democràcia, i no sembla que l’equip de govern d’hereu estigui en condicions de replantejar les seves prioritats. Trenta anys de socialisme han donat tot el que podein donar de sí. La gent demana un altre estil de fer política: autenticitat, honestedat, proximitat, compliment de la paraula donada, mà estesa a la col.laboració amb tothom, deixant de banda el sectarisme estèril que caracteritza el PSC-PSOE…Un canvi que només pot venir de la mà de Xavier Trias i de CiU. Falten menys de dos anys pel canvi. O Trias o Hereu. A qui li comprarieu un cotxe de segona mà? Al futur alcalde de Barcelona, Xavier Trias, sens dubte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!