El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

1 de juny de 2009
Sense categoria
0 comentaris

LA PINÇA ESPANYOLISTA

A sis dies de les eleccions al Parlament Europeu cada vegada es veu més clara quina és l’estratègia de l’espanyolisme del PSOE i el PP: cal coordinar-se per consagrar el bipartidisme a l’Estat i a Europa.
A les Corts de l’Estat fa anys que la practiquen: pactes anti terroristes, pactes per la Justícia, pactes anti autonòmics, pactes en defensa de la corona i a favor de l’statu quo,
etc. Al País Basc ni tan sols ha calgut pactar un govern; s’han limitat a pactar com foragitar el PNB després de deixar fora de joc les candidatures abertzales. I ara a Catalunya fa mesos que estan sembrant les llavors per a una entesa de futur, amb el vist i plau passiu d’una ERC que avui, en la seva festa a Barcelona, prioritza la carregada contra CiU abans que desenmascarar l’espanyolisme de Montilla, del PSC-PSOE i la pinça PSC-PSOE-PP. El secretari general d’ERC, Joan Ridao, es mantè ferm en el seu odi visceral i malaltís cap a tot el que té a veure amb CiU. I a sobre, l’amic Oriol Amorós, president d’ERC de Barcelona, s’ha referit a "la pena del PSC i dels ecosocialistes"
per demanar el vot útil. La veritat és que deu ser molt dur haver de governar amb uns socis de govern que són una pena
. Realment lamentable i surrealista.

La campanya de les eleccions al Parlament Europeu continua amb la tònica habitual: el PSOE i el PP arrossegant-se pel fang amb la clara intenció de desincentivar el vot i quedar-se amb la major part del pastís gràcies al sistema electoral de circumscripció única. Ells decideixen quan pacten (en el 70% de les directives aprovades pel Parlament Europeu) i quan fan veure que es barallen, amb eslògans i vídeos electorals que es mereixen el major dels càstigs electorals possibles.

Ahir vaig tenir una nova oportunitat per intercanviar punts de vista sobre la situació al País basc amb Josu Erkoreka, portaveu dels nacionalistes bascos al Congrés dels Diputats; un home brillant i educat, un patriota basc amb el que vaig coincidir al Congrés entre el 2000 i el 2004. Va ser a l’acte electoral que CiU va organitzar a Sant Cugat del Vallès. El Parlament de Josu Erkoreka, ple de fina ironia, va profetitzar, referint-se al pacte entre socialistes i populars al País Basc, que es prepara una gran entesa nacional
 a les cúpules del PP i del PSOE. Anem directes cap al tancament del mapa autonòmic,
autèntica prioritat política del PP i del PSOE. El nou Acord de finançament autonòmic que el Gobierno amigo
vol portar al Consejo de Política Fiscal i Financiera
del 15 de juliol, juntament amb la Sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, faran la resta. I a Catalunya, el PSC-PSOE preparant el terreny amb el PPC, a esquenes dels seus socis, que han perdut la dignitat que cal exigir a tota formació política que aspiri a governar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!