El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

1 de maig de 2009
Sense categoria
0 comentaris

EL TRIPARTIT ENFONSA CATALUNYA RÀDIO

El Tripartit està aconseguint, fil per randa, els objectius que es va fixar en la seva agenda oculta
. El full de ruta de les direccions dels tres partits signants del Pacte del Tinell i de l’Acord per a un Govern d’Entesa, continua endavant. Calia aniquilar políticament CiU i desfer la seva obra de govern, a qualsevol preu. Ara li toca el torn a Catalunya Ràdio. En el darrer EGM RAC 1 ja és líder d’audiència, Catalunya Ràdio perd 133.000 oients i queda relegada a la segona posició; una posició que perderà en el proper EGM en favor de la SER, que hores d’ara està a tan sols 2.000 oients de la cadena de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

No deu ser fàcil trobar a Europa un exemple com el que està perpetrant el Tripartit amb Catalunya Ràdio. Un projecte comunicatiu exitòs, de qualitat i competitiu, amb professionals de primer nivell i líder d’audiència està sent enviat a l’infern a marxes forçades. La pèrdua de 133.000 oients respecte la darrera onada de l’EGM ha situat l’emisora institucional de la Generalitat per darrera de RAC 1 i a nomès 2.000 oients per davant de la SER. I no cal ser un entès en la matèria per preveure que Catalunya Ràdio passarà a la tercera posició en la propera onada de l’estudi general de mitjans.

El més fàcil, a l’hora de buscar les causes de tal davallada, seria atribuir-ne la responsabilitat a la mala fé dels responsables del PSC-PSOE en la matèria: aquells que exigien acabar amb la crosta nacionalista 
i que somiàven amb instaurar un nou imaginari col.lectiu amb referències espanyoles, se n’han sortit. Evidentment, el diputat Joan Ferran i tots els espanyolistes del PSC-PSOE deuen haver celebrat la notícia de la caiguda en picat de Catalunya Ràdio. Han posat l’emisora als peus dels cavalls, han foragitat els professionals que es podien identificar amb el projecte comunicatiu d’èxit atribuible a la gestió dels governs de CiU i han col.locat autèntics ineptes al capdavant de l’emisora. Però hi ha d’haver, a més, alguna raó político-mercantil al darrera. El socialisme i el Tripartit han aconseguit que el mapa polític de l’Estat sigui blau i vermell. Catalunya i el País Basc ja són a les vitrines del PP i del PSOE. Ara cal que la normalització
arribi als mitjans de comunicació institucionals. La SER, amb el suport del socialisme espanyol i català, aspira al lideratge comunicatiu radiofònic a Catalunya, i la manera més directa d’aconseguir-ho és esmicolant Catalunya Ràdio. Però RAC 1 i el seu lideratge s’encarregarà de recordar al socialistes que Catalunya no es rendeix. I en poc temps veurem com la ràdio i la televisió institucionals d’Euskadi passen pel túrmix espanyolista. Tot el que toquen, ho trinxen. Bona feina, Direcció d’Esquerra Republicana!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!