el bloc d'Eduard Soler Cuyas

Solidaritat i Farmàcia

4 de novembre de 2011
Sense categoria
0 comentaris

Farmamundi ofereix atenció sanitària a les víctimes de les inundacions a Amèrica Central

Més de 20.000 persones allotjades a refugis de les zones més afectades d’El Salvador, Guatemala i Nicaragua reben medicaments, aliments i articles d’higiene.

 

http://www.farmaceuticosmundi.org/farmamundi/main.php?opcion=noticias&noticia=728

 
   

Barcelona, 28 d’octubre 2011.- Farmamundi ofereix  ajuda humanitària d’emergència a més de 20.000 persones albergades en refugis per les fortes pluges ocasionades per la depressió tropical “12E” en zones d’El Salvador, Guatemala i Nicaragua.  

L’actuació es concreta en l’assistència immediata als damnificats,  a través d’equips sanitaris, distribució d’aliments, medicaments i articles d’higiene, en un moment quan la prioritat és la salut de les víctimes i la prevenció d’epidèmies,  junt amb les ONG locals Asociación Salvadoreña Promotora de la Salud (ASPS), Asociación de Promotores Comunitarios Salvadoreños (APROCSAL) a El Salvador, i l’Asociación de Servicios Comunitarios de Salud (ASECSA) a Guatemala.

En el finançament d’aquesta acció humanitària intervenen la Xunta de Galícia, l’Ajuntament de Barcelona i el *Fons d’Ajuda Humanitària i d’Emergències de Farmamundi (FAHE).

La intervenció, iniciada aquest mes octubre i prevista fins a finals de novembre, als municipis de San Martín, Nejapa, Aguilares, Cucastacingo, Mejicanos, San Salvador (Departament de San Salvador) i San Pedro Masahuat (Departament de La Paz) a El Salvador  beneficiarà més de 15.000 persones, i al municipi de Santa Catarina Ixtahucan, Departament de Sololá, a Guatemala, amb el suport a prop de 5.000 persones.
Atenció sanitària i repartiment d’estris bàsics

 

 

L’atenció sanitària immediata d’emergència i de primers auxilis s’ofereix a les famílies damnificades dels municipis dels tres països afectats, així com el subministrament de  medicaments essencials i la distribució d’aliments i estris de primera necessitat. “Partint del cens comunitari de persones afectades de les autoritats municipals, de protecció civil i de directiva comunitària, els coordinadors de les ONG i els seus equips comparen les llistes, i subministren l’ajuda i informen de les mesures preventives relacionades amb la higiene personal, familiar i comunitària”, explica l’Emilio Oriola, responsable de Projectes de Farmamundi.

 

La distribució de 700 paquets de queviures i igual números de kit de neteja, amb aliments bàsics com fesols, arròs, sucre, oli, llet, galetes, etc .., a més de cobrellits, tovalloles sanitàries , bolquers i productes d’higiene i neteja, s’està fent en els albergs oficials i comunitaris.  Per garantir la transparència de la distribució, com a requisit establert per les ONG i les comunes, es demana el Document Únic d’Identitat.

Oriola explica que “moltes famílies estan tornant dels albergs a casa seva, on ho han perdut tot, habitatges, cultius, bestiar i pertinences personals. L’emergència ha passat, però les comunitats han d’iniciar un nou camí cap a la reconstrucció de les seves llars. Des Farmamundi i les nostres contraparts continuem donant suport sanitari, alimentari i d’higiene, així com acompanyant a les comunitats més vulnerables dels municipis afectats”.

A més de les actuacions d’emergència conjuntes, les associacions ASPS, APROCSAL i ASECSA treballen amb Farmamundi des de fa anys en programes d’enfortiment i consolidació de xarxes comunitàries de medicaments essencials, atenció primària en salut, promoció i accés a la medicina natural i millora de l’atenció integral en salut a les dones i adolescents.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!