Antoni Soy

Eunomia

25 de setembre de 2006
0 comentaris

Un Estatut massa retallat.

 

Una recent enquesta del CIS (Centro de Investigaciones Sociológicas) estatal ens deia que, malgrat tota la propaganda a favor, només un de cada cinc catalans (20, 2%) creuen que aquest Estatut satisfà les aspiracions de Catalunya. I quasi la meitat (46,7%) dels catalans i catalanes creuen que l’Estatut ha estat molt retallat.

 

 

Tot i que el 56% considera que el “nou” Estatut suposa un avenç, està clar que la gran retallada fa que aquest avenç sigui molt petit. Massa petit pel que volíem i pel que necessitem les catalanes i els catalans. En cap cas no soluciona el problema del dèficit fiscal i el finançament de Catalunya (només un de cada tres catalans creu que el podria solucionar), ni recull el reconeixement ple de la identitat catalana, ni ens dóna les competències que necessitem en temes bàsics com els aeroports, els ports, els trens de rodalies, la immigració, etc..

 

 

També és molt interessant conèixer que només el 33% dels catalans i catalanes aproven la gestió que ha fet en els últims mesos el govern bipartit, PSC i ICV.

 

 

I hem de tenir en compte que l’enquesta (2.000 entrevistes) es va fer entre el 27 de juny i el 9 de juliol, es a dir molt abans que es produïssin les greus crisis de l’aeroport del Prat i de la immigració.

 

 

Per una propera enquesta del CIS seria interessant conèixer també quin grau de responsabilitat donem els catalans i les catalanes al pacte Mas-Zapatero com a responsable o causa principal de la gran retallada de l’Estatut.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!