Antoni Soy

Eunomia

17 de març de 2006
0 comentaris

Pel Govern de la Catalunya nacional.

Qualsevol govern del món fa estudis i informes per tirar endavant la seva obra de govern. Només faltaria!!!. Sovint són imprescindibles per fer les coses de la millor manera possible. Oi què ningú posa en qüestió que el govern espanyol o el govern francès, per exemple, en facin. Per quina mena de provincianisme o regionalisme mal entès ens hem d’escandalitzar perquè la Generalitat, el govern de Catalunya, també en faci?. Més quan, fins i tot en el marc legal actual, es considera que la Generalitat també forma part de l’Estat. Això ningú que cregui en la personalitat nacional de Catalunya ho pot posar en dubte; el PP, què és qui ha iniciat tot l’aquelarre, òbviament si.

Un altra tema és que es facin informes o estudis que podrien ser prescindibles. I evidentment, una altra cosa molt pitjor seria que es féssin sense complir amb la normativa legal. Aquest, però, no és el cas. Pel què sabem, tots els estudis i informes fets compleixen els principis de legalitat i de ètica preceptius. Res a dir, doncs, des d’aquests punts de vista. 

Hi ha qui hi veu, en algun cas, un problema de caràcter estètic. Jo no crec que hi hagi cap problema estètic. D’altra banda, ja sé sap, però, què en criteris estètics la varietat d’opinions és molt gran: per exemple, hi ha qui és un entusiasta d’en Tàpies i altres a qui no els hi agrada gens; a alguns ens entusiasma el cinema americà i a d’altres l’europeu; etc.. Altres tornen a repetir alló de la dóna del Cèsar sense adonar-se, com molt bé ha indicat el Conseller Bargalló què, en aquell temps, la dona del Cèsar només podia ser això: dona del Cèsar. Avui, sortosament, les dones tenen (o tendeixen a tenir) la seva pròpia vida independentment de amb qui la comparteixin.

Des de la perspectiva d’una Catalunya nacional i del seu Govern no és lògic què els partits catalanistes -nacionalistes, federalistes o independentistes- critiquin el què és lògic què es faci des de qualsevol govern i des de tots els estats. Ni ara ni abans. Però menys que ningú els que ja han estat al Govern de Catalunya i saben el pa que si dóna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!