Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

3 de febrer de 2016
0 comentaris

Han insultat la diputada Anna Gabriel. Farem res?

“Un tertulià del canal Intereconomía ha proferit greus insults a la consellera de Salut Marina Geli. Ja ho vaig esmentar ahir de passada però he pensat que calia fer alguna cosa i se m’ha ocorregut  crear a Facebook un grup de suport a la consellera.

Marina Geli no és que sigui una política que em caigui especialment simpàtica. Tampoc he votat, ni penso fer-ho, la seva formació política, però trobo d’una gravetat inaudita que es falti el respecte de la manera com s’ha faltat a un càrrec públic del nostre país, independentment que la seva gestió sigui bona o no. Se l’ha insultat també com a ciutadana i específicament com a dona. Repeteixo, ho trobo indignant i temo que tot quedarà en l’oblit i sense les necessàries excuses de l’autor del despropòsit.

Ja n’hi ha prou d’aquests abusos de la llibertat d’expressió, d’aquesta violació a les normes més elementals de l’educació i del civisme. Ja n’hi ha prou de sentir les mateixes barbaritats de sempre proferides pels mateixos individus de sempre als mateixos mitjans de comunicació de sempre. Hem de reaccionar. Hi ha moltes maneres de fer-ho. Es tracta, també ara, de la dignitat de Catalunya.”

Aquest apunt del bloc va sortir publicat el 5 de juny de 2010. Uns anys després cal tornar-lo a publicar pràcticament calcat, canviant únicament el càrrec i el nom de la víctima (Anna Gabriel). Tota la resta, lamentablement, és igual: el mateix “periodista”, la mateixa cadena televisiva, la mateixa falta de respecte… i el mateix odi contra Catalunya i la seva gent per part de la mateixa Espanya de sempre.

Cal fer alguna cosa? Em sembla que en aquesta ocasió la interessada (i les seves companyes, i el seus companys) sabran defensar-se de sobres (i no davant la ineficaç justícia espanyola) i per tant, no caldrà crear cap grup de Facebook com vaig fer jo amb Geli el 2010, en un rampell d’indignació.

[Imatge: twitter.com/cupnacional]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!