Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

12 de novembre de 2015
0 comentaris

Ni carn, ni peix

L’OMS, aquell organisme de l’ONU que s’ocupa de la salut de la Humanitat (més o menys: és un dir), acaba d’incloure determinats productes càrnics (els “processats”) en la llista de substàncies potencialment cancerígenes. També ha pontificat sobre els hipotètics perills de la carn roja.

Ja s’han produït les dues reaccions extremes esperables. Els que es creuen a ulls clucs les directrius d’aquell organisme, tot eliminant de per vida la carn de la seva dieta, encenent les alarmes del sector implicat, i els que passen olímpicament i irresponsable de les recomanacions de l’OMS, com ja van fer amb el tabac: va bastar que a les capses figuressin aquells tètrics avisos perquè els molt rucs incrementessin les seves dosis de nicotina. Doncs ara igual, s’afartaran de greixos càrnics.

No sé perquè ara precisament s’ha fet pública aquesta decisió, amb quins criteris i pressionats per quins interessos. Que s’ha de menjar menys carn ho sabem de tota la vida. Que determinats productes com el bacó (cansalada virada, on ets?) o les salsitxes de frankfurt no són precisament els aliments més saludables de la nostra nevera també estava més que demostrat.  El fet cert és que a partir d’ara tindrem un nou motiu de prevenció a l’hora de decidir què comprem, què guisem i què mengem. Sigui com sigui, tenim un nou grup d’aliments a afegir a la llarga llista formada per la vedella (boja), l’aviram (grip), el peix (mercuri), les fruites i verdures (plaguicides) o el blat de moro (transgènic).

Avui la carn ja és més dolenta que ahir, però menys que demà. A aquest pas, haurem d’acabar donant la raó als musulmans, als jueus, als vegetarians i als catòlics (aquests només els divendres). Se sortiran amb la seva, mecatxis.

[Imatge: www.uniodebotiguers.com]

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!