Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

25 de novembre de 2010
1 comentari

El vot útil o la perversió a la democràcia

Ahir vaig anar a Luxemburg a explicar la proposta de Reagrupament als catalans del Casal d’aquell petit país. La  conversa va ser molt interessant i va  durar molt, fins l’extrem que em vaig perdre la primera part del partit del Barça. Van parlar durant quasi dues hores.  Al final, una de les persones, no recordo el nom, va dir, que si el 10J s’hagués fet un referèndum per la independència, al menys un 45% hagués votat que SI, en canvi en aquestes eleccions els independentistes traurien molt menys percentatge.

Li vaig donar tota la raó i li vaig dir, que justament això no és culpa dels polítics, sinó de la gent. Si els catalans en comptes de votar el vot útil, votessin amb  la consciència, ara estaríem a punt de proclamar la independència de Catalunya. Recordem que CiU segons les enquestes pot arribat als 68 escons!. La pregunta és per què s’ha arribat a aquesta situació?.

Per mi està clar: Els catalans que cada vegada tenen més consciència que ens estan aniquilant com a poble i que  a més, veuen que Catalunya s’està empobrint en tot els sentits, saben que només amb un Estat propi és redreçar la situació, però en canvi alhora de votar, en comptes de fer-ho en conseqüència amb el que pensen, ho fan sempre en clau del vot útil.

Així anem de malament.  Després d’un any i mig, amb la gran manifestació de 10.000 catalans de Brussel·les, de 4.500 a Ginebra, de 1.000.0000 el 10 de Juliol a Barcelona, tots ells demanant la independència. Dels referèndums populars a on més de 600.000 persones han votat SI a la independència..etc, al final hi ha moltes possibilitats que per culpa del vot útil, al Parlament de Catalunya, tot continuí igual com fins ara. És a dir, seguirem amb un Parlament regionalista i espanyolista, com ara. Tota  aquesta demostració independentista, no haurà servit per res. A Europa i al món, només existeixes si tens representants polítics al Parlament que et representa. Això és la democràcia.


(continua) 

El vot útil és la pitjor decisió que es pot fer. És la perversió de la democràcia. És trair-la. Quan algú apel·la al vot útil, ens està dient que la seva opció no és prou bona per ser votada per consciència, però com que sembla que té més possibilitats, segons ell  o els mitjans de comunicació,  et diu que el votis només per això. Estàs pervertint l’esperit de la democràcia.

Però la gent que ho fa, a part de trair l’esperit, està fent encara una cosa pitjor. Està sembrant la llavor  de la política de tot s’hi val per atacar a l’adversari. El ciutadà quan vota només pel vot útil o en contra,  i no segons la seva consciència li diu, està dient als polítics, que el que compte és menysprear a l’adversari i no explicar el teu programa. Estàs dient, que el que compte és demostrar que la tens més llarga que l’altre, sense importar el que proposes. El que compte, és que siguis més conegut, encara que sigui per escàndols o estirabots. Ho hem vist aquests dies. Si  declaracions contra els andalusos, si declaracions contra els immigrants, si vídeos amb orgasmes, si vídeos pornogràfics o d’actrius pórnos, si  videojocs per matar  immigrants o independentistes, si debats a cara a cara que ja se sabia que no es podria fer, tot s’hi val per fer-se notar més que els altres.

La conseqüència del vot útil, és el que tenim ara al Parlament de Catalunya. Partits amb dirigents mediocres que només pensen en ser coneguts per tornar a ser votats pel vot útil. No importa gaire si no compleixes amb el teu programa electoral. Ja se sap que es pot prometre el “oro i el moro” que després una vegada al Parlament, no s’ha de preocupar-se si es compleix o no. A les properes eleccions, apel·larem al vot útil amb altra campanya igual o pitjor a la que ens ha fet ser escollits pel vot útil i au vinga, qui dia passa dia empeny.

Al final quan ens acomiadàvem , aquesta mateixa persona, em va desitjar-me sort. I jo li vaig contestar, que no. Que jo no vull ni la necessita la sort. Qui necessita la sort són tots els catalans. Que desitgi sort a Catalunya.

Catalans, voteu amb la consciència i no pel vot útil.  És el millor acte de patriotisme que podreu fer Catalunya.

Endavant les atxes!!

  1. Sempre havia votat ERC, però degut el tripartit que tots saben vaig deixar de fer-ho. Sempre he seguit els moviments independentistes i tambè vaig escoltar el Carretero ací a Vilanova  i la Geltrú quant va vindre. En va agradar els seus discursos envers la situació actual, però també tinc que dir que al final vaig votar tal com dieu al vot útil el CIU.

    Però cuida-do!! no ho mal interpreteu!! davant les consta-ns agressions del PP va ser el motiu que molts ciutadans asseguressin aquest vot, que per un altre banda el CIU anca-ra que a molta gent no els agradi esta farcit de independentistes i que creu i creiem que d’alguna manera es pot anar avançan cap al autogovern i com no cap a l’independencia. Sols hi cal el temps.

    Visca Catalunya Lliure!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!