Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

12 de maig de 2015
0 comentaris

Municipals’15 (5: maleducats)

Els candidats del PSC, CiU i PP a l’alcaldia de Tarragona s’han negat a participar en un debat de TV3 perquè, “oju” les orelles, compartirien plató amb partits que no tenen actualment representació a l’Ajuntament. El fet és especialment irritant quan ens assabentem que els seus col·legues de Girona o de Lleida sí que han acceptat la normalitat democràtica que suposa debatre temes ciutadans amb rivals electorals. És a dir, no es tracta d’una discutible estratègia política sinó d’una criaturada dels polítics tarragonins. El resultat ha estat un devaluat debat amb la participació de les formacions més minoritàries, i encara no totes.

La desbandada dels tres partits (curiosament, o no tant, els més tacats per casos de corrupció), més que criaturada és una mostra de mala educació, de menyspreu a uns ciutadans que, només per això, ja no els hauríem de votar, com bé ha piulat avui mateix un bon amic. De fet la mala educació està campant en aquesta campanya electoral que dóna gust. Recordem que l’ínclita Rita Barberà ha comès similar descortesia en un altre debat, a València. O recordem també l’anada d’olla d’una candidata d’Iniciativa per Girona contra els catalufos que ha acabat amb la retirada de facto (que no de iure) de la contesa electoral: una perfecta mostra de mala educació per part d’una pseudo-progressista generosa en piulets provocadors però escassa en arguments constructius.

Ens cal molta més educació o civisme, o com li vulgueu dir, també i sobretot per part dels que pretenen ser els nostres representants polítics. Ara que es torna a parlar de proves PISA, no podrien incloure un exercici per fer un seguiment de quin és el nivell de respecte en les noves generacions? Potser estarem a temps d’evitar que dintre vint o trenta anys les campanyes electorals continuïn essent un trist espectacle de debats descafeïnats o de xarxes socials dient-se el nom del porc.

[Imatge: www.diaridigtal.tarragona21.com]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!