Teatre romà de Tarragona

La premsa d’avui anuncia que la Generalitat ha reservat una partida de 450.000 euros del pressupost (a aprovar properament, Deo et Esquerra Republicana iuvante) per destinar-los a dignificar les restes del teatre romà de Tarragona.

A bona hora. Les restes del teatre, al contrari que les seves germanes del circ i de l’amfiteatre, estan deixades de la mà de Déu, pendents d’endreçar-les i incloure-les en les rutes turístico-culturals de la ciutat. Dic a bona hora perquè la memòria em transporta a meitats dels setanta, en plena transició política. Sobre les restes del teatre hi havia la intenció d’edificar-hi: una intensa campanya ciutadana, Salvem el Teatre Romà, ho va impedir però el mateix activisme que va salvar unes restes arqueològiques (més importants del que aparenten) no va ser igual de persistent a l’hora d’exigir a les naixents institucions democràtiques que acabessin la feina recuperant i embellint el conjunt o, com es diu ara, posant-lo en valor.

Ignoro si 450.000 euros són suficients per aconseguir l’objectiu proposat, m’imagino que no, però per a tots els que tenen un mínim de sensibilitat pel passat cultural d’un país i d’una ciutat, la notícia ha de ser ben rebuda.

[Imatge: www.arqueoxarxa.cat]

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *