Ai, les adversatives!

Escàndol de curta volada el protagonitzat avui per l’ínclita Televisió Espanyola. En vint-i-quatre hores quedarà sepultat per l’oblit de la trepidant i turbulenta actualitat, però com que intervenen elements tan suculents, almenys per a mi, com la immigració, el tractament de la informació i l’ús de la llengua, bé val que en quedi constància en aquest bloc.

Resulta que un nigerià resident a Sevilla, en peremptòria situació tant administrativa com econòmica, es va trobar una maleta amb una considerable quantitat de diners. L’home, superant comprensibles temptacions de quedar-se-la, la va lliurar a la policia. Fins aquí la notícia, emmarcada en allò que tòpicament en diríem “d’interès humà”. La part sucosa arriba amb el comentari que en va fer el tuiter oficial de TVE: “Es diu Peter, és un immigrant sense feina però és una persona molt honrada”.

Un però completament sobrer, causant de la petita indignació, que ha posat en evidència el subconscient del seu autor, per a qui probablement tota la gent vinguda de fora i amb dificultats per guanyar-se la vida és per definició si no un lladre, un pícaro, un espavilat que farà el que calgui, poc o gens ètic, per omplir el sarró. En definitiva, el que faria ell mateix en la mateixa situació.

Potser caldria posar a la consideració d’aquest periodista (o potser més aviat noi dels encàrrecs digitals) de TVE que el fet és més aviat a la inversa. És una opinió personal, però jo crec que, precisament, els immigrats que cometen més irregularitats tant d’ordre penal com administratiu tenen els papers perfectament en regla, mentre que els que aspiren a tenir-los lluitant contra mil traves burocràtiques són els primers interessats en observar escrupolosament les lleis de la societat on aspiren integrar-s’hi definitivament.

[Imatge: Vilaweb]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *