Falten 3 dies

Continua el compte enrere fins el 9-N. Ahir es va celebrar l’acte central de la campanya electoral, si es pot dir així, a Tarragona.

* La sala gran del Palau de Congressos s’omple completament: ni un seient lliure dels 1.200. A l’entrada, dues noies van comptant la gent amb aquell aparetet que porten les hostesses als avions. “Cuántos, Eva?” sento que pregunta una. “969” contesta l’altra al precís moment que jo entro. Quan l’aforament és complert, encara queden unes dues-centes persones al carrer sense poder accedir; la Carme Forcadell, estrella de la jornada, té una atenció amb ells.

* Obre l’acte la interpretació de “La Moixiganga”, barrejada amb uns no previstos plors d’una criatura. Aviat es calma. Presenta Oriol Grau, que ja va fer de mestre de cerimònies a la presentació de l’ANC a Tarragona fa dos anys, i que té l’oportunitat de destacar-ne les diferències. El públic de llavor s’ha multiplicat per cinc i la tòpica abulia tarraconenis sembla en franca retirada.

* Les intervencions van a càrrec del professor d’economia Guinjoan (bastant plúmbia, perquè callar-s’ho), la periodista Rita Marzoa (que ens repeteix tres vegades que ella votarà sí i sí, per si hi havia dubtes) i el periodista-còmic-historiador Toni Soler (que té un entranyable record per Alfonso Guerra el dia de la seva presumpta retirada). Carme Forcadell no s’estén massa en el seu parlament, cosa que és d’agrair, i de tot el que diu el que queda més clar és que tots hem d’anar a votar a les 9 del matí (“bé, si és a les 10 no passa res”, per consol de dormilegues). Els quatre personatges protagonitzen després una mena de taula rodona, francament sobrera, contestant algunes preguntes del públic.

* Moment tonto de la nit. Quan l’Oriol insinua la possibilitat de no poder votar, cau una xinxeta que aguanta l’estelada del faristol, deixant-la mig caiguda. Mal auguri? Aviat es soluciona l’incident.

* Fi de festa amb Pep Sala interpretant “Boig per tu” i passi de l’emotiu vídeo “Votaré per tu” (com es pot veure, aquí tot es fa per tu): personatges de la nostra societat recordant avantpassats que no podran experimentar el gest històric (per molt que el camuflem) de diumenge.

* Frase de la nit? Una que va deixar anar Toni Soler: “No em quedaré tranquil fins que la fiqui”.

[Imatge: foto ANC Tarragona, www.naciodigital.cat]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *