Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

21 d'octubre de 2014
1 comentari

De la senyora Eugenia a la Dolors Camats

L’heroïna del dia viu molt lluny de nosaltres. Es diu Eugenia, és la senyora que l’altre dia va servir cocido i pringá a Oriol Junqueres mentre anava fent comentaris i reflexions sobre el procés català amb un sentit comú molt superior a l’esperable en un territori i una societat que, de forma bastant comprensible, tenen un desconeixement pronunciat de la nostra realitat, recelen dels nostres desitjos i repliquen les nostres pretensions amb tòpics i arguments que necessiten un urgent aggiornamento.

La simpàtica senyora Eugenia ha reblat els seus comentaris avui amb una intervenció telefònica a un programa de ràdio, etzibant-li a Junqueres un “el que heu de fer és votar, cony, i que surti el que surti!”. Voleu més sentit comú, claredat i senzillesa en la teoria i en la pràctica? “El que hem de fer és votar”. Això era, això és, el dret a decidir, allò amb què figura que estaven d’acord el no-sé-quants per cent dels diputats catalans i que ara sembla que espanti o acoquini.

Aquesta inesperada mostra de sentit comú (que no se pué aguantá) contrasta amb una mostra del tot contrària i, en aquest cas, perfectament esperada. L’ha protagonitzat Dolors Camats, l’altra mitja taronja de la direcció bicèfala d’Iniciativa, que ha declarat que ella tampoc votarà el 9-N “per no contribuir a la confusió”. Ho diu la líder de la formació especialista en nedar i guardar la roba, en desconcertar el personal, en apuntar-se a totes les batalles… per no lluitar-hi mai.

Agraïm el sentit comú vingut de terres andaluses, però on realment el necessitem és aquí. I avui ha fet acte de presència. La CUP s’ha afartat de tants romanços partidistes i ha decidit deixar enrere reunions i trobades per arremangar-se i assegurar l’èxit de la consulta del 9-N, el pròxim gran objectiu del sobiranisme. Només ells han entès que si aquest envit fracassa, ja no caldrà parlar ni de llistes, ni de DUI, ni de res de res. Qui havia de dir que els més eixelebrats serien els que imposarien una mica de sensatesa en l’actual escenari polític. A aquest pas, els acabaré votant.

[Imatge: Vilaweb]

  1. No he vist ni sentit aquests programes de TV i de radio, però m’encanta la lucidesa de la Sr Eugènia, si ho ha sabut resumir d’aquesta manera, en que anem a votar i ens deixem de “collonades”.
    Trobo l’espectacle polític que els ciutadans de Catalunya fa tants anys que hem de patir, lamentable, PATÈTIC!
    Cadascú mirant d’escombrar el que pot cap a casa seva = El mateix de sempre! Sempre la mateixa cantarella…
    La lucidesa i honestedat, i alça de mires, i sentit de país de la gent de les CUP (no n’havia dubtat ni per un moment), m’ha corprès, en el més positiu dels sentits. M’han fet emocionar. Una oasi, enmig de tant de desert.
    I si, efectivament, els acabaré votant!! I amb molta alegria i entusiasme, a demés! ;-D

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!