Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

16 d'octubre de 2014
0 comentaris

Carrers de Tarragona: Eivissa

Comença al final del carrer Sevilla. Caracteritzat per un fort pendent en un dels extrems que, afortunadament per als cotxes, fa baixada. A una banda, la plaça de toros, actual TAP, escenari de grans gestes castelleres; a l’altra, davant per davant hi havia hagut la seu del Partit Popular: aquí s’hi va fer la memorable cassolada de l’11-M. Més amunt, un establiment relacionat amb cassoles precisament: la casa de menjars preparats Bendinat, amb referències a Jaume I (és una mena de joc de paraules: Bendinat fou una fita en la conquesta de l’illa de Mallorca).

Quan el carrer assoleix un desnivell més humà ens trobem un edifici d’allò més important: al número 7 hi havia viscut aquest blocaire durant força anys: el darrer pis, amb un balcó no apte per qui pateixi vertigen… A sota, la farmàcia Perpinyà, que una vegada es va inundar per problemes amb els baixants de la casa (endevineu qui estava de president de la comunitat aquell dia).

L’encreuament-rotonda amb Pere Martell (un altre nom relacionat amb Jaume I, com Eivissa) dóna pas al darrer tram fins arribar a Francesc Bastos, amb cases i botigues sense un interès especial. Què hi farem.

[Apunt dedicat a la senyora Carme, que ahir ens va deixar, i que va ser una encantadora veïna de la casa a què he fet referència]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!