Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

15 de setembre de 2014
0 comentaris

Santa Tecla 2014 (el programa i la sorpresa)

Ahir la Crida va donar inici al llarg programa d’actes de la Festa Major de Tarragona, Santa Tecla. En breu acte al saló de plens de l’Ajuntament, es van homenatjar el perpetuador d’enguany (el conegut actor i director teatral Oriol Grau, Tarragona. Santa Tecfundador del Ball de Dames i Vells, a la imatge de la dreta) i els Teclers d’Honor. Seguidament la Cobla de Ministrers va sortir al balcó a fer el Toc de Crida i l’alcalde va encendre la metxa de la Tronada (imatge de sota).

2014-09-14Com que no vull que aquest apunt quedi reduït a una freda crònica del que va passar ahir a la tarda a la Plaça de la Font (que d’altra banda podria estar escrit amb antel·lació, ja que tot estava al programa de festes), cal esmentar que unes mans anònimes van col·locar una estelada al balcó principal de l’Ajuntament. La petita heroïcitat (Tarragona is different quan es parla de llibertats nacionals) no està tan lluny d’aquella senyera que va aparèixer a la Sagrada Família en plena dictadura. Se’m dirà que les dues situacions no tenen res a veure: és cert. Però l’estelada d’ahir va estar visible només una hora, menys segurament que l’altra al temple gaudinià durant els anys foscos del franquisme. En tot cas, no deixa de ser trist que un fet que es viu amb normalitat a la majoria de municipis catalans (l’estelada en llocs preminents o fins i tot oficials) hagi de ser elevat a la categoria de notícia a la nostra ciutat.

Estelada TGN

Actes d’interès

Dilluns, 15 de setembre. Presentació del Griu de Tarragona. Als jardins del Teatre Metropol, a les 19,30.

Dimarts, 16 de setembre. Presentació dels Nanos dels Xiquets Petits. Al pati de la Diputació, a les 18,30.

Dimarts, 16 de setembre. Inauguració de l’exposició “La Seu de Tarragona i la Guerra de Successió 1700-1719”. A la capella de Sant Miquel de la Catedral de Tarragona, a les 18,30.

[Imatges: www.elpuntavui.cat, foto de l’autor i www.naciodigital.cat]

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!