Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

18 d'agost de 2014
0 comentaris

A mig agost

Oh, no, polls! Oh, no, fongs a les ungles! Oh, no, pont del 15 d’agost! Quan arriben els volts de la Mare de Déu d’Agost, la sequera informativa envaeix dramàticament els mitjans de comunicació, visuals i escrits, que es veuen obligats a exprémer la imaginació per tal d’omplir minuts i pàgines. Acabats els inacabables (valgui el joc de paraules) festivals de música d’estiu, amb el de Cap Roig com a mascaró de proa (hem esmorzat, dinat i sopat Cap Roig cada dia) i amb tota la classe política perduda en els seus destins vacacionals (amb l’excepció d’alguna psicòloga en pràctiques desafinant en les seves declaracions), als diaris i a les teles només els queda el recurs de les notícies menors, intranscendents o anecdòtiques.

Efectivament, feia angúnia l’altre dia escoltar com el Telenotícies de TV3 s’estenia en notícies de calat tan dramàtic com que l’estació de la Plaça Catalunya dels Ferrocarrils Catalans estarà tancada tres dies (!) o que una misteriosa alga provoca picors als honrats habitants de Sant Andreu de Llavaneres. Ah! M’oblidava de l’altre clàssic del ferragosto català, com són les festes de Gràcia i la prolixa informació sobre les mesures per evitar desordres (tan incívica és la gent?) o la decoració de cada un dels seus carrers.

Però no cal patir, que ja s’acaba la sequera informativa. El cap de setmana que ve, encara que costi de creure, comença la lliga futbolística i els nostres media podran ja omplir el seu horror vacui amb les alineacions, jugades, gols, faltes, targetes grogues i lesions diverses dels jugadors de tots els equips, començant pel Barça. De fet no han deixat de parlar-ne tot l’estiu, però amb l’inici de temporada preparem-nos perquè les aventures de l’evasor fiscal, el brasiler de la gorra al revés, l’homòfob, el fumador i l’uruguaià de les queixalades tornaran a ser el plat de cada dia.

Benvinguts de nou a la rutina. Oh, no!

[Imatge: patrimonifestiu.gencat.cat]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!