7 de desembre de 2008
0 comentaris

40 anys d’EI a Berga

Ahir es va fer a Berga un acte de commemoració dels 40 anys de l’Esquerra Independentista, després de l’aparació del PSAN l’any 1968. L’acte el va organitzar la CUP de Berga i volia ser un homenatge a totes les persones que han militat a les diferents organitzacions d’aquest espai, especialment a les que han patit la repressió i els qui hi han deixat la vida.

Va ser un acte molt ben muntat, amb la participació de diferents artistes cantant, tocant música, fen teatre, ballant o explicant històries. Uns curts parlaments i videos van donar el contingut polític a l’acte. Es va parlar de la importància del rebuig a les estructures espanyoles de dominació, la seva constitució, els seus governs regionals i els seus estatus d’autonomia, que han sigut eix fonamental de la lluita de l’Esquerra independetista durant aquests 40 anys. I de la importància de la lluita política per la independència i el socialisme i les diferents lluites populars com a eix central, sense decantar-se cap a opcions més culturalistes o institucionals que han de ser complementàries. S’esmentà que les diferents organitzacions que han format i formen l’Esquerra Independentista no sempre han funcionat de forma prou coordinada, però que l’autocrítica necessària no ha de menystenir les victòries que s’han obtingut. I potser la més important, és que fa quaranta anys eren molt poques les persones que van assumir el discurs bàsic de l’Esquerra Independentista i ara és moltíssima més gent la que el comparteix, gràcies especialment, com es va comentar des de l’escenari, a la lluita exercida per Terra Lliure i el Moviment de Defensa de la Terra els anys 80.

L’acte va ser principalment emotiu, i hi havia persones molt diverses que han militat o militen en l’Esquerra Independentista des de diferents àmbits. Al vestíbul del teatre de Berga hi havia l’exposició dels 40 anys del PSAN, que encara no havia tingut oportunitat de veure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!