Jordi Pera

aprenent .....................

7 de juliol de 2011
0 comentaris

Por a contraure la malària (IIII)

Mosquits, petits, grans, tigres, negres, etc. molts mosquits, molts. Assegut a la terrassa de casa, m’entra la por, el neguit s’apodera de mi, tres picades a la cama, refot de mosquits i si ……… no, segur que no, però i siiiii ……… per precaució em preparo un gin tònic, fever-tree que porta més quinina ………. ummmm ….. refrescant, deliciós,  em ve al cap una tarda a Surat  principal base d’operacions comercials de la East India Company ……..

 

 

Abril de 1685, els finestrals oberts, les blanques cortines de lli acariciades suaument per la tènue brisa, 33ºC graus. La decisió s’havia pres sense massa objeccions, la nova estratègia estava traçada, el port d’aigües profundes on poguessin atracar els grans bucs que estaven buscant, per fi tènia ubicació, l’illa de Bombay, era el lloc adequat per desenvolupar l’àrea portuària que la companyia estava buscant.

La East Índia Company es traslladaria a Bombay en 1687. La feina estava feta, era doncs la millor hora per prendre un gin.

Va ser així com va succeir, qui sap, d’haver estat allí podria donar fe, ara solament puc imaginar, imaginar……. quina ginebra va ser l’escollida?

Thmaes Distillery, produeix ginebra a Londres des de 1700, llàstima m’hagués agradat que la ginebra escollida hagués estat la London nº 1, faltaven 15 anys perquè es comencés a destil·lar, però no hagués estat una mala elecció i un més que generós tribut a la capital de l’imperi.
La London nº 1, és una ginebra Superpremium, tipus London Dry de 47,0 º., obtinguda després de quatre destil·lacions per lots, i coneguda anteriorment com The London Gin. Es caracteritza pel seu color blau turquesa molt suau, a causa de la maceració de flors de gardènia i arrel de lliri.
El producte final, és molt transparent, amb olor lleugerament balsàmic i picant, molt perfumada, molt suau en la boca i de sabor persistent, notes que proporcionen la varietat de botànics que entren en la seva destil·lació, el ginebre, taronja, escorça de llimona, coriandre, regalèssia, canyella, escorça de càssia, angèlica, arrel de lliri, farigola, ametlla, llavors de fonoll, cardamom i oli de bergamota..
He pres la London nº1 amb diferents tòniques, en ocasions acompanyada d’una petita fulla de menta, o amb farigola, o el clàssic tall de llimona, …… en totes les variacions manté el seu caràcter de indomable London Dry.

Una gran ginebra per a una gran ocasió………… ah! i les picades molt millor.

Salut i gin !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!