Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

9 de desembre de 2013
0 comentaris

A noces (índies) ens conviden

Cal esquinçar-se les vestidures per les circumstàncies que han rodejat les noces de la neboda de Laksmi Mittal a Barcelona? Doncs és clar que no, però és perfectament comprensible que més d’un aspecte s’hagi posat en el punt de mira i que hagi encetat la corresponent polèmica.

Confesso que no acabo de tenir un parti pris sobre la qüestió. En principi em desagrada tota aquest desplegament de luxe i ostentació promoguts pel magnat de l’acer (en una envejable posició a la llista Forbes, però perfectament desconegut en aquestes contrades), però per l’altra banda penso: què més normal que tirar la casa per la finestra quan se’t casa la nena, sobretot si tens possibles? I aquesta família en té molts, de possibles.

Un altre tema de debat és la cessió del Museu Nacional d’Art de Catalunya, tancament al públic inclòs, per fer-hi el corresponent sarau al qual van ser convidades 500 persones, entre els quals Mas i Trias. Com se sap, molts equipaments públics es veuen obligats a llogar les seves instal·lacions per quadrar els corresponents balanços anuals. Pot ser percebut com una humiliant manera de vendre’s al millor postor, però és el que hi ha. Cosa diferent és que tanquin el museu d’un dia per l’altre, pràcticament sense ni avisar; no ho trobo bé, però em fa gràcia els que ho critiquen i que mai no han posat els peus al MNAC: alguns ni tan sols saben on és, el museu (i precisament per això no hi han anat mai, clar).

En fi, entenc que l’episodi s’escriurà en lletres ben petitetes en la història de la ciutat però posats a trobar-hi avantatges, vegem-hi el cantó positiu: els inevitables Arola i Escribà han fet la seva promoció gastronòmica, el sofert poble ha fruït d’un esplèndid castell de focs artificials i Barcelona ha estat novament un motiu d’atracció internacional. Un potentat indi s’hi ha fixat per casar la nena: mira si en tenia de ciutats al món per organitzar-hi l’himeneu i va anar a triar la ciutat comtal.

Que siguin feliços, que mengin anissos i, en el cas d’un altre enllaç, polim els detalls que han grinyolat en aquesta ocasió.

[Imatge: www.eldiario.es]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!