Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

26 de setembre de 2013
0 comentaris

Amb els docents de les Illes

Tuitejant, he llegit avui una piulada que no m’ha deixat indiferent. Feia així: “Han de venir els mallorquins a ensenyar-nos com es defensa una llengua amb dos collons”.

Té raó. El nostre “principatocentrisme” ens fa veure a vegades per sobre l’espatlla, displicentment, el que fan a la resta dels territoris i tendim a pensar, espero que inconscientment, que aquí fem més i millor pel català o per la resta de nobles causes que ens ocupen i preocupen. Campanyes i mobilitzacions de tot tipus per l’escola en català, per la immersió lingüística, per la normalització de la llengua… Què no haurem fet fins ara per la nostra parla, sempre necessitada d’ajut? Doncs una cosa no haurem fet: una vaga indefinida de docents. I això és el que han encetat a les Illes Balears, com diu el nostre tuitaire, “amb dos collons” (o “ensaïmades”, com replica amb humor un comentarista).

Deixar de treballar indefinidament per la llengua, per la no aplicació del famós TIL del govern Bauzà i, en general, per una escola pública i de qualitat. Poca broma. I darrera, tota la comunitat educativa fent-los costat, i darrera encara una societat, la illenca, que comença a estar farta d’una determinada manera de governar, altiva i poc dialogant.

Jo no sóc de vagues, tothom ho sap. Prefereixo altres formes de lluita i de reivindicació. Però he de reconèixer que davant d’aquesta, constatant la intensitat i la repercussió que està tenint, m’he de treure el barret. Cal donar-hi suport, i des de les nostres terres ho podem fer, com a mínim, de dues maneres: ingressant diners a la caixa de resistència oberta al compte de Caixa Colonya (molt bé fer servir aquesta Caixa) 2056-0009-74-4102003418, a nom de l’Obra Cultural Balear, o adquirint les samarretes verdes, que s’estan fent tant populars com les grogues de la nostra Via. L’Assemblea Nacional Catalana s’està encarregant de vendre-les desinteressadament a les seves paradetes.

[Imatge: diputats de MES al parlament autonòmic; www.iniciativaverds.org]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!