Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

9 de setembre de 2013
0 comentaris

Fem via (1: un lloc a la història)

Volia parlar de la via (naturalment!) i la meva imaginació no ha sabut trobar cap títol enginyós. Moltes de les expressions que inclouen el mot via són inadequades i no era correcte titular l’apunt, posem per cas, “Via fora!”, “Via morta” i encara menys “A cagar a la via!”. I el cas és que s’ha de fer servir aquesta paraula, ara que hem aconseguit superar la cadena inicial, de resonàncies tampoc massa positives des que ens ho va recordar Pere Navarro (el fill del seu pare). Resumint, “Fem via”, que vol dir “anem enllestint que ja toca”.

L’experiment es presenta amb grans dosis d’il·lusió i amb garanties d’èxit. Alegrem-nos-en, doncs. Ara, o potser l’endemà de l’Onze de Setembre, serà el moment de recordar, amb un punt de crueltat, tots aquells esgarrips, provinents de sectors no precisament espanyolistes o unionistes, que qüestionaven obertament que s’hagués de fer una cadena humana (una “cadeneta” deien, burletes) quan el que tocava era, ja, declara la independència tal qual. Jo mateix vaig tenir un una primera reacció d’escepticisme quan Carme Forcadell ho va proposar en el seu moment. 

Probablement l’agosarada idea hagués pogut fer aigües però si ha anat creixent en entusiasme, eficàcia organitzativa i perspectives d’èxit ha estat degut, en part i com sempre, a la inestimable ajuda tant d’enemics exteriors i interiors com de polítics que se suposa “amics” però que amb els seus dubtes (hi aniré?, no hi aniré?) l’únic que han aconseguit és la resposta massiva de la societat dient-los: “nosaltres sí que hi serem”.  Parlant d’amics i enemics, deixo de banda tota aquesta història de la cadena al voltant d’una coneguda entitat bancària. Avui no toca.

L’Onze tenim un lloc reservat a la història. Viurem un dels últims dies històrics abans de la nostra normalitat com a poble. Potser som uns privilegiats en aquest sentit. Endavant, fem via.

AGENDA TARRAGONA

Dilluns, 9 de setembre. Concert de So Nat i presentació del seu darrer treball Toquem el 2. A les 20 hores, a la plaça de les Cols.

Dimarts, 10 de setembre. Acte de reafirmació nacional d’Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana, presentat per Xavier Grasset. A les 19 hores, al Camp de Mart.

Dimecres, 11 de setembre.

Ofrena floral al monument de Rafael Casanova. A les 10 hores.

Via Catalana per la Independència. A les 17,14 hores.

Durant tot el dia (de 13 a 21,30 hores), al Passeig de les Palmeres, activitats diverses (inflables per la canalla, animació infantil, dinar popular i actuacions musicals).

[Imatge: www.elpuntavui.cat]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!