Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

28 d'agost de 2013
3 comentaris

Premsa amiga (d’aquí i d’allà)

La premsa “amiga” ofereix avui dos bons exemples de com entén el procés sobiranista català i de la seva manera d’atacar-lo amb tergiversacions, errors o arguments infantils. Si aquest és el seu nivell, perfecte. Vegem-los.

El Diari de Tarragona, digne hereu de la premsa del Movimiento, per dir que encara hi ha trams de la Via Catalana a la província de Tarragona que no estan plens afirma: “El 90% dels trams buits, a Tarragona”. Es refereix a que 141 dels 159 trams es troben a aquesta província, però per a l’ínclit Diari (també conegut com “tebeo”) són trams “buits”, no “casi plens”. Bonica manera d’informar, però és que a més a la portada (que és el que la gent més llegeix) el titular surt o mal redactat o directament manipulat: “El 90% dels trams de la cadena a TGN encara estan buits”. O sigui, que ja ho sabeu, a la província de Tarragona només hi ha un 10% de trams plens. I més val no entrar en el text de la notícia, redactat en castellà, no cal dir-ho.

L’altre diari que avui es cobreix de glòria, val a dir que com casi cada dia, és La Razón. La portada del rotatiu del senyor Marhuenda ens informa d’un fet gravíssim. Resulta que les samarretes grogues que s’estan venent per participar a la Via Catalana estan fabricades… al Marroc! En la seva peculiar concepció de les coses, creuen que una nació s’ha de defensar xovinístament sense veure-hi més enllà, de manera que reputen una incoherència que l’independentisme català (ja no usen la paraula separatisme) tingui tractes comercials fora de Catalunya. Si les samarretes s’haguessin fabricat a La Manxa, un suposar, el diari hauria de destacar-ho igualment si volés ser coherent amb el seu argument. Però no ho faria: s’ho callarien com a putes. I la fàbrica de La Manxa, estaria encantada de la vida amb la comanda, naturalment, perquè no para d’inscriure’s gent a la Via. Fins i tot al 90% de trams buits de Tarragona…

[Imatge: Vilaweb]

  1. El Punt Avui, diu referint-se al conseller Homs:

    “El conseller i portaveu del govern assegura que des del punt de vista democràtic “no se li pot dir que no” a un país que només demana poder votar”

    Però què coi passa? Només demanem poder votar? De debò que només demanem això? Jo demano i espero molt més que poder votar! I com jo força gent…

    Eliminem l’absurd d’una punyetera vegada i públicament! EL PODER VOTAR, O NO, NO ÉS L’ÚNICA RAÓ NI TAMPOC LA PRIMERA.

    Catalunya ha de poder ser ella mateixa, i anar més enllà de CiU i més enllà d’ERC i més enllà de l’ANC i més enllà… I molt més enllà d’Espanya (per si no queda gens clar a CiU i a ERC i a…)

    Així que, si llegim només titulars, exigim titulars que desfacin l’absurd fins i tot a diaris “nostrats”!

    Onze de setembre.
    INDEPENDÈNCIA!      

      

  2. Ara, tot llegint el diari El Punt…, m’he trobat amb el Moviment Incívic 12-O i liderat per la Camacho. Que per què Incívic? Perquè la Camacho no és una dona veritablement lliure, atès que no està disposada a pagar el preu que la llibertat demana i per aquesta raó vol exigir a l’Estat que prohibeixi la Via Catalana per la independència que, per cert, té tot un camí obert. 

    Jo li diria a la Camacho, que sigui prou lliure per abandonar la posició, la fama, la consideració, les bosses de cocodril i la rabieta típica dels fatxes!

    I vull dir també que el titular o la lletra en negreta d’aquesta notícia que publica el diari El Punt …, no concreta si  aquesta Via Catalana és per la independència o per anar a cercar bolets. Cagats!

    Onze de setembre.
    INDEPENDÈNCIA!  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!