Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

27 de juliol de 2013
0 comentaris

Records del Magrib (7)

A la plaça major de Marràqueix també hi ha aiguadors, uns senyors que serveixen aigua fresca vestits amb unes prendes certament peculiars i que es deixen retratar pels turistes… a canvi d?unes monedes, naturalment.

I és que al Marroc, i de fet a tot arreu, qualsevol cosa costa diners, una propina o un preu concret. Guies, venedors, criatures, tothom va darrera del mateix. La pela és la pela… Oh, perdó, el dirham és el dirham!
A Marràqueix va passar-ne una de divertida. Divertida per nosaltres, no pas per la protagonista i víctima. La guia que portàvem, dona setciències i una mica prepotent, ens va comentar, tota convençuda, que l?hotel on ens allotjàvem era molt segur i que podíem deixar les nostres pertinences amb tota confiança. L?endemà ja li havien robat la bossa de mà… Les seves invectives contra el director i contra la policia marroquina, al tornar de presentar denúncia, eren per filmar-les.

La mateixa guia va deixar anar, parlant d’un viatge a Grècia, una frase lapidària:
– Atenas no tiene nada interesante, excepto el Partenón…

Deixant de banda que l’afirmació és més que discutible, no sembla adient que tota una guia faci propaganda d’un destí turístic amb aquestes paraules.
Però ja hem dit que era una senyora molt cregudeta…

 

(continuarà)

[Imatge: la mesquita Kutubia, a Marràqueix; www.excursiones-marrakech.com]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!