L’enigma dels teclats

El company de feina ha tingut una setmana laboral més aviat atapeïda. El company de feina té també un petit problema d’ordre domèstic que l’amoïna. El company de feina avui ja no sap on té el cap, de manera que, quan ha de fer una trucada telefònica, agafa l’auricular amb una mà i amb l’altra tecleja el número de l’interlocutor, però aquest no contestarà perquè està marcant el número… amb el teclat de l’ordinador.

L’anècdota ha fet que el magí em torni a donar voltes sobre una curiositat: els teclats dels telèfons tenen la disposició dels números 123-456-789, de dalt a baix, mentre que els d’ordinadors, calculadores i caixers automàtics els tenen a l’inrevés, 789-456-123. El zero, ni a l’esquerra, ni a la dreta: invariablement a sota. Alguna raó de pes deu explicar aquesta diferència però cap dels meus companys de feina, tampoc jo, ni tan sols l’atabalat protagonista de la confusió, sabem el perquè.

L’explicació, aquí.

[Imatge: www.microsiervos.com]