Cartells de Carnaval

Ja cansa aquesta comèdia que es repeteix any rera any. Em refereixo als cartells de Carnaval que es presenten per aquestes dates, sempre dissenyats expressament perquè hi hagi polèmica: o perquè ofenen la religió (catòlica, és clar), o perquè són lletjos, o perquè són de mal gust, o perquè són sexistes, o perquè són un plagi, o perquè… Aquest any el cartell de Reus s’ha ben lluït, perquè ha aconseguit meritòriament ajuntar tots els motius de polèmica que abans esmentava.

Em sembla que s’ha ben perdut el sentit del Carnestoltes d’abans, popular, imaginatiu, espontani, irònic, agosarat, trencador, irreverent… i ha estat substituït per un rutinari esdeveniment beneït indirectament per les autoritats, amb poca gràcia i imaginació i amb un sentit ben peculiar del caràcter trencador que hauria de tenir, simbolitzat en el llastimós cartell dels pits, ben poc carnavalesc, ben mirat.

El cartell de marres ja ha estat retirat i substituït per un altre, fa uns anys van haver d’eliminar la referència a la Mare de Déu de la Misericòrdia, un altre any hi va haver polèmica per un dibuix suposadament dissenyat per Custo, diuen que amb alguna ajudeta… Francament, tantes polèmiques en res no ajuden a la festa del Carnaval. Fins i tot em pregunto per què cal que hi hagi un cartell oficial de Carnaval?

[Imatge: Arran ja ha proposat ‘alternatives’ al cartell dels pits; www.racocatala.cat]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *