On vaig amb l’envàs?

No és una campanya publicitària: és un atac en tota regla, per terra, mar i aire, amb bombardejos constants. Em refereixo, està clar, a aquest anunci protagonitzat per tres clòniques que intenten aclarir-nos on hem de llençar cada tipus de brossa.

Dic intenten perquè cada vegada que acabo de veure l’espot per televisió estic més confús sobre el tema. Fins ara se’ns havia dit que el plàstic, tot, anava al contenidor groc i el vidre, al verd. Doncs, no: ara amb el concepte “envàs” s’introdueix una nova i inesperada categoria en el fascinant món de la deixalla urbana. Si l’envàs és de plàstic, sí que va al groc, però si el plàstic no és un envàs, va al contenidor del rebuig o a la deixalleria, depenent de la mida. Em seguiu? Amb el vidre, on ja teníem algun dubte (on van les bombetes, mig de vidre, mig metàl·liques?) passa qualcom semblant.

Sembla que darrera de tot plegat hi ha els interessos de les empreses envasadores i la gestió dels denominats punts verds. El blocaire d’aquesta casa Joan-Carles Duval (Picap) ho explica molt bé en aquest apunt, en el qual dóna a conèixer un informe d’una entitat independent que aclareix moltes coses. Tant les aclareix que he decidit no fer cap mena de cas a les tres bessones (es diuen Mamzelles i són la darrera sensació del món musical català) i continuar llençant la brossa com sempre. Que prou complicacions tenim a la vida.

[Imatge: emacorlife.blogspot.com.es]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *