marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

8 de febrer de 2013
0 comentaris

EN CONTRA DELS TOROS I DELS DESNONATS

El proper dimarts serà admesa a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular -ILP- que pretén que els toros, les “corrides” concretament, siguin declarades bé d’interès cultural. Contràriament, el Partit Popular evitarà que s’admeti a tràmit la ILP “Regulació de la dació en pagament per aturar els desnonaments i per al lloguer social”. La ILP del toros es presenta per neutralitzar la declaració del Parlament de Catalunya en contra de les “corrides” i que se’n puguin tornar a veure; la de la dació en pagament es presenta per neutralitzar el drama dels desnonaments.
Les dades no poden ser més tràgiques, en aquest sentit: fins al setembre de 2012 s’havien executat a tot l’estat 49.700 desnonaments. A les Balears, durant el mateix període, n’hi hagué 2.496. Perquè ens facem una idea, cada dia hi ha 9 desnonaments a l’arxipèlag. I comencen a ser escandalosos els casos de suïcidis lligats a aquest abús. Per tant, cínica, molt cínica i fregant la criminalitat és la postura del Partit Popular en reclamar al Partit Socialista Obrer Espanyol que s’apunti –abandonat l’ambigüitat- a la declaració de bé d’interès cultural una tortura i titlli la ILP de la dació en pagament d’obsoleta, motiu pel qual votarà en contra de la seva presa en consideració.
Curiosa, la història de les ILP que presenta avui Vilaweb (www.vilaweb.cat/noticia/4082410/20130208/lunica-ilp-haura-prosperat-espanya-toros.html): totes s’han desestimat; l’única que prosperarà serà aquesta dels toros. El talant democràtic dels dos principals partits estatals en no atendre aquestes iniciatives ciutadanes, queda molt tocat. Des del 1984 s’han presentat al Congrés dels Diputats noranta-dues iniciatives, de les que només onze han superat el mig milió de signatures preceptives i s’han arribat a votar. Entre aquestes onze, la ILP “Televisió sense fronteres”, presentada per Acció Cultural del País Valencià amb el suport de 670.000 signatures.

Costa d’adjectivar l’actitud dels “populars”. Demostren que els importa poc, gens!, el patiment de molta gent… i el dels toros, car no els fan cap “bé”, en no mostrar cap “interès” per la seva tortura i pretenent fer passar aquesta singular “festa” sanguinària com a “cultural”. La catalanofòbia sí que cohesiona i prou que l’exciten els partitpopularistes. I per donar curs al seu odi als que no pensen com ells, i més si parlen català, no dubten a votar en contra de la justícia i la dignitat.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.