Des de la Plana

Josep Usó

15 de juliol de 2015
2 comentaris

Frente Antisistema

thumb_474__4

Ara, el Tribunal Supremo, ha absolt tots els membres del grup nazi “Frente Antisistema”. Ha confirmat així la sentència de l’Audiència de València.

La raó ha segut que les escoltes telefòniques a que van ser sotmesos els membres del grup no estaven justificades. Entre els integrants del grup esmentat, hi ha l’assassí de Guillem Agulló. Aquesta persona, tot i que en el seu moment va ser condemnat a catorze anys de presó, fou alliberat després de complir-ne només quatre.

Cal també remarcar que es va procedir, en el seu moment, a la detenció dels membres del grup davant de la sospita que pogueren cometre atemptats amb molta violència. També que en el moment de ser detinguts, disposaven d’una gran quantitat d’armes, tant blanques, com de foc. I el més curiós de tot. Que aquestes armes, tot i que eren proves molt importants en el sumari, van ser destruïdes per la Guàrdia Civil poc abans del judici.

Tot plegat, perdoneu que hi diga així, em sembla molt lamentable. I perillós, també. Per dues raons.

En primer lloc, perquè tot plegat dóna la sensació que se’ls ha absolt per la mateixa raó que als terroristes d’extrema dreta del final del franquisme i de la transició. Perquè en realitat només es tracta d’uns “exaltats” que portats pel seu amor a la Pàtria o a les seves idees, creuen una línia que mai haurien d’haver creuat; però que, en realitat, la cosa mai és per a tant. Tampoc cal posar el crit al cel per tan poca cosa. I això em fa pensar que segons quina és la teva ideologia, els teus delictes són majors o menors, en aquest país anomenat Espanya. I això em preocupa i molt.

Més encara quan ja veureu que els mitjans de comunicació, diguem-ne “tradicionals” en parlaran poc, del tema.

I en segon lloc perquè també em preocupa una segona part de la notícia. És allà on diu que la Guàrdia Civil va destruir les armes que hauria d’haver custodiat. La Guàrdia Civil, o una unitat determinada de la Guàrdia Civil, és una institució o una part seva. Al capdavall, les armes les haurà destruïdes algú. O algú ho haurà manat. Si a algú se li encomana custodiar una cosa qualsevol i no ho fa, la responsabilitat és d’aquesta persona. En cas contrari, tal i com jo ho interprete, és tota la institució, la responsable. I jo em negue a creure que tota la Guàrdia Civil puga ser capaç de fer desaparèixer proves d’un sumari sense més ni més.

De tota manera, el descrèdit que suposa un cas com aquest per al país em sembla terrible. No sé què en pensarà la Unió Europea, ni si farà alguna cosa. Però com a mínim, hauria d’opinar. Ara que, tal i com han anat les coses amb Grècia, ja no sé què pensar.

  1. Molt d’acord amb el seu artícle.

    Però, què té a veure Grècia amb tot això? Pot ser hi ha més màniga ampla amb el feixisme a Grècia que no pas a Alemanya (recordem que al govern grec hi ha de ministre de la Guerra un membre d’un partit bastant xungo [http://www.laizquierdadiario.com/spip.php?page=movil-nota&id_article=9866]

    Atentament

    1. Bon dia i gràcies pel seu comentari.
      Jo només volia expresar la meva preocupació per la possible actitud europea considerant la enorme inflexibilitat que han mostrat amb el deute grec. De tota manera, espere que amb un cas que afecta directament grups d’ideologia nazi, no siga el mateix. Espere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!