Antoni Escudero i Martínez

La sort se la busca un mateix

25 de febrer de 2011
0 comentaris

Les zones de muntanya tornen a ser pioneres en índex d?ocupació durant la setmana blanca

En motiu de la setmana blanca que comença el proper dissabte 26 de febrer fins el diumenge 6 de març, o del dissabte 5 de març fins el diumenge 13 de març, depenent de la zona de Catalunya. Des de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona hem enviat una nota de premsa informant de les dades de previsió d’ocupació. //Segueix//

Les zones de muntanya tornen a ser pioneres en índex d’ocupació durant la setmana blanca

Les dades que hem obtingut la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, entre els nostres associats i de la mitjana d’ocupació prevista per la setmana blanca que comença del 26 de febrer fins el 13 de març, en funció de la zona de Catalunya, són les següents:

 

Hotels

La previsió de la mitjana d’ocupació dels hotels de Girona i Radial i la Selva oscil·la entre el 18% i el 20%. No obstant la setmana blanca no influeix gaire en l’ocupació del sector hoteler d’aquestes localitzacions, a diferència de les zones de muntanya.  

 

Respecte el sector hoteler de la Costa Brava Centre la previsió d’ocupació és del 20%, de la Selva Marítima el 30% i de l’Alt Empordà del 15%. S’ha de tenir en compte que molts dels hotels d’aquestes tres zones no comencen la temporada fins la Setmana Santa.

 

Pel que fa a la Cerdanya la mitjana d’ocupació prevista serà del 61%, el Ripollès del 50% i la Garrotxa del 42,5%.

 

Restaurants

La previsió de la mitjana de reserves del sector de la restauració serà del 32,5%, tot i que els restauradors esperen rebre passants del dia.

 

Estada

La mitjana de pernoctacions és de dos dies i en línies generals els dies de principals entrades pel sector hoteler seran el 26 de febrer i el 5 de març. No obstant, el sector hoteler de les zones de muntanya tindran un major nombre

de clients entre el 7 i 9 de març, ja que rebran turistes de Barcelona ciutat i les seves rodalies que comencen la setmana blanca a partir del dissabte 5 de març.

 

El preu per habitació dels hotels oscil·la entre 50€ i 100€ de mitjana a totes les comarques gironines durant la setmana blanca.


Perfil del turista

El perfil del turista seran famílies i parelles de nacionalitat espanyola i francesa majoritàriament, tot i que en zones de la Costa Brava i l’Alt Empordà es preveu que pernoctin turistes anglesos, alemanys i italians.


Sobre la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona està formada per deu associacions i/o gremis territorials: Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, l’Associació d’Hostaleria Girona i Radial, Associació de Bars i Restaurants de Cerdanya, Associació d’Hostaleria del Ripollès, Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Associació Hotels i Càmpings Cerdanya, Associació d’Hostaleria de Blanes, Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, i l’Associació d’Hostaleria de la Selva.

 

Les deu associacions tenen associats hotels, hostals, càmpings, restaurants, bars, cafeteries, sales de festa, entre altres. La Federació compta avui amb més de 1.500 empreses federades.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.