Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

24 de gener de 2012
1 comentari

Parla l’arquebisbe

L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, reconegut membre de l’Opus Dei, ha estat entrevistat aquest matí a TV3 i n’ha deixades anar algunes. Diu el meu ordinari (no és broma, s’anomena així al bisbe de cada lloc) que les dones no poden dir missa, de la mateixa manera que els homes no poden portar fills al món. Sobta que una persona de la categoria intel·lectual de Pujol afirmi aquestes coses, barrejant la biologia amb la litúrgia. I sobta més que per vedar el pas de les dones a la plena funció sacerdotal, cosa que ja clama al cel (mai millor dit) no se li ocorri altre argument que dir que ell no pot portar fills al món. Des de quan els homes no podem portar fills al món? Però no havíem quedat que això de la procreació era cosa de dos, un home i una dona? I tant que els podem portar al món! El que no podem fer és parir-los!

Està ben vist que l’Església catòlica, quan es posa a parlar de sexe (no hi ha més temes a plantejar-los, senyors periodistes?), va planxant i va arrugant. És una llàstima que continuïn, a aquestes alçades de la pel·lícula, defensant punts de vista tan retrògrads i sexistes, que l’únic que aconsegueixen és allunyar a la gent del missatge evangèlic.

Pel que fa a les seves afirmacions sobre l’homosexualitat, no val la pena ni entrar-hi, però Pujol ha emès avui mateix l’inevitable comunicat puntualitzant-les i demanant perdó si ha ofès algú. Només perdó, monsenyor? Això és molt poca cosa.

  1. Seria bó que els periodistes públics de Catalunya, ademés de fer elucubracions i la gara-gara amb capellans, monges i bisbes varis, facin la pregunta de què en pensen dels més de 13 milions d’euros que mensualment reb l’Església catòlica de l’Estat espanyol.

    Aquesta Església (la catòlica romana) fa segles que no vol sentir parlar del missatge evangèlic o bíblic (d’aqui la històrica persecució que han/hem patit els cristians de diferentes denominacions a mans de l’ECR o els seus sevs). El què l’interessa és el poder. Per mi, que siguin tant retrògrads com vulguin ells i els seus seguidors (no serè jo qui digui en què han de creure); però que em fotin els cales, això ja m’emprenya més.

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!