17 de juliol de 2012
Sense categoria
0 comentaris

TRAVESSA COSTA BRAVA. GR-92 BLANES – LLANÇÀ

ETAPA V. SA COVA (PLATJA D’ARO) LLAFRANC

Sortim de Sa Cova a les 7:30 del matí, reprenem el camí de ronda per una zona plena de petits túnels, ja ens va be perquè plou, el camí acaba a Torre Valentina, a Calonge, una torre del segle XVI que ha quedat envoltada dins un hotel, en fi, encara que no la van tirar avall! Coses de l’avarícia que ha trinxat molt la costa. 
  

 

Caminem tot el passeig marítim de Calonge fins arribar a Palamós, que té un gran port pesquer i de mercaderies, continuem fins a la platja de la Fosca i la badia de Castells. Aquesta és una platja que resta verge gràcies a la lluita d’ecologistes i veïns. Certament es va salvar però la Generalitat va indemnitzar els propietaris a preus desorbitats, curiosament eren gent de l’òrbita d’un tal Macià Alavedra…

Posats a triar decidim banyar-nos-hi,  a la platja del Castell, en unes aigües netes i l’ entorn envoltat de pins. Continuem per camí de ronda, el recorregut és força dur, fent pujades i baixades fins arribar a Cap Roig.

Arribem a Calella de Palafrugell, a on tot el poble està pendent dels treballs que es fan a l’escenari tot preparant la cantada anual d’havaneres.  Entrem a l’oficina de turisme demanant per un hostal i ens informen que a Calella no hi ha hostals, només hotels, així doncs, no tenim més opció que marxar fins a Llafranc.

Allà trobem habitació a l’hostal la Barraca, molt cansats i sense haver dinat, fem una dutxa i sortim decidits a cruspir-nos una paella.

L’Hostal la Barraca no ha canviat res en els últims 30 anys, no és una hipòtesi, és seguríssim.

Els sanitaris roca i les rajoles 20×20, el terra vermell, anterior al “terrazo” i les cortines que mai han estat última moda, sinó primer intent.  Aquest ambient “cutre-retro” ens retroba amb els records de l’adolescència i desperta en nosaltres aquelles sensacions de platja, festa i companys d’abans… mediterràniament, diuen. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!