Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

19 d'abril de 2011
0 comentaris

Desapareixen els peatges. Quina il·lusió

Els mitjans ens informen de que han desaparegut els peatges troncals de l’autopista AP-7, de manera que ja podem anar de Barcelona a no-sé-on del sud sense haver-nos d’aturar cada tant per introduir-la (la targeta de crèdit vull dir). Només haurem de recollir el tiquet a l’entrar a l’autopista i pagar a la sortida.

Pagar. Aquest és, en definitiva, el verb que continuarem conjugant cada vegada que tinguem la pensada de desplaçar-nos pel corredor mediterrani (branca asfalt). I no és barata la broma. Si serveix de consol, el fa servir el suficient volum de cotxes com perquè no sigui necessari que l’admnistració hagi de rescatar la concessió, com sembla ser que està passant amb alguna de les nombroses vies ràpides que enllacen el Madrid de les Espanyes amb les seves localitats veïnes. És el que té planificar, pressupostar, executar i inaugurar tantes obres públiques amb obsessió político-centralista i sense mirar prim. Germà Bel n’ha fet un llibre, d’això, que ho explica molt bé.

Alegreu-vos, catalanets! Ja han desaparegut els peatges troncals! Segur? A mi em sembla que no. El més important de tots, Martorell, el que és notícia pels seus inacabables embotellaments, es manté, esperant ansiós ser el protagonista passiu de la polèmica de cada agost: s’han d’aixecar les barreres quan els vehicles passen el peatge a pas de tortuga? Reconeguem-ho: no hi ha res més ridícul (i irritant) que quedar-se aturat després de pagar i franquejar la barrera, esperant pacientment que les dotze o quinze columnes de cotxes s’incorporin ordenadament (?) als dos o tres carrils que té l’autopista.

Però és que hi ha una altra inexactitud en la notícia que estem comentant. Ningú no parla de l’autopista Pau Casals, l’alternativa a l’AP-7. Aquesta, que ja és més cara de per si, conserva els seus peatges, situats estratègicament entre túnel i túnel. Quan menys t’ho esperes, allí te’ls trobes.

A pagar. Manual o automàtic?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!