Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

7 d'abril de 2011
0 comentaris

‘Potiche’ (‘Potiche, dones al poder’)

La dona d’un empresari francès de províncies, sense altres ocupacions que córrer pels boscos, fer poesies i servir l’esmorzar al marit quan no hi ha el servei domèstic (és un “florero”, potiche en francès), es veu obligada, a contracor, a fer-se càrrec de la fàbrica de paraigües familiar. Haurà de lidiar amb una vaga, negociar amb un alcalde comunista i, en definitiva, a enfrontar-se amb problemes “de veritat” fins a ser temptada per la política.

Comedieta agradablement feminista, potser passaria sense pena ni glòria per les pantalles si no fos perquè està protagonitzada pels dos monstres de l’escena gala, Caterine Deneuve, hieràtica i perfectament conservada als seus setanta-i-tants, i Gerard Depardieu, que continua ocupant tota la pantalla (real i metafòricament parlant).

La gràcia de la pel·lícula és que l’acció passa als anys 70 i l’ambientació és perfecta, des dels cotxes fins els horrorosos papers pintats de les parets, passant per un ric mostrari de pantalons acampanats, bruses estampades i ulleres de pasta de mides exagerades.

Breu aparició del nostre Sergi López, en una escena posada en calçador, a major glòria de la Deneuve i el de Vilanova i la Geltrú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!