Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

19 de març de 2011
0 comentaris

Posa un Fernàndez a la teva vida

Aquest matí s’han celebrat a Tarragona les primàries per escollir els candidats de Solidaritat Catalana per la Independència a les eleccions municipals d’aquesta ciutat (els partits polítics seriosos fem les coses així, democràticament). Ha resultat elegit cap de llista Xavier Almagro Fernàndez, prou conegut a la ciutat de la seva època de regidor d’Esquerra, quan es feia dir ERC.

Curiosament, amb ell ja són tres els Fernández que tindrem com a caps de llista a la nostra capital. Fem un repàs: Convergència i Unió presenta Victòria Photoshop Forns Fernández), una bastant desconeguda política que encara no hem aclarit si milita o no en un dels dos partits de la coalició. Les seves armes: una cara fotogènica convenientment treballada per artistes informàtics. El seu programa: dispensi? 

El segon Fernández és Alejandro (Alacandru per als adversaris polítics) Fernández, l’alcaldable del Partit Popular. S’ha fet ídem a la xarxa per un video que incorpora la cançó Alejandro de la Lady Gaga, amb la lletra patosament retocada (toca PP, confia en… Alejandro). Ha tingut la gosadia de comparar-se amb Ruiz-Gallardón, l’alcalde de la ciutat més endeutada d’Espanya, de llarg.

Als dos personatges anteriors s’uneix ara el Xavier Almagro Fernàndez (amb accent greu, si us plau). Ell no ens proposarà fotos retocades ni lletres gracioses sinó coses molt importants que es troben a faltar a Tarragona i al seu Ajuntament: escoltar més els veïns, administrar millor els recursos, informar de manera més transparent, dir les coses clares quan toca (i quan no, també), portar a l’Ajuntament la necessitat d’un estat propi i molt més.

Avui ha començat la carrera cap a la Plaça de la Font. Una carrera que acaba el 22 de maig i que hauria de tenir un guanyador clar: no els candidats que s’hi presenten sinó els ciutadans que viuen, que vivim, en aquesta per tantes coses entranyable ciutat que és Tarragona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!