Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

16 de març de 2011
4 comentaris

Ens prenen per imbècils?

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera de Governació, Joana Ortega, no és llicenciada en Psicologia, en contra del que asseguraven totes les fonts biogràfiques fins el moment. Li falten dues assignatures, però no és llicenciada. Hi ha una enorme diferència entre tenir i no tenir un títol universitari, encara que et quedi poquet. Quan s’ha descobert l’engany, la interessada ha posat en marxa l’estratègia a l’ús en aquests casos, a saber: primer, que s’ha tractat d’un “error”, segon, que l’error és responsabilitat de terceres persones per transcriure malament la dada, i tercer, demanar públicament disculpes.

La pífia és massa important per que la senyora Ortega se’n vagi de rositas. No estem parlant del currículum inflat de qualsevol passavolant a la cua de l’INEM, sinó de la biografia oficial de tota una vicepresidenta de la primera institució del país. Les mentides sempre són reprobables, però si provenen dels nostres representants polítics haurien (ja ho poso en condicional) de tenir conseqüències dràstiques i exemplars per a qui les comet. No suporto reaccions com les d’aquesta consellera davant del fet consumat. Sembla que ens tractin d’imbècils.

La senyora Ortega continuarà de consellera, d’això ningú no en dubta. Dimitir és un verb desconegut al diccionari de l’actual classe política. Podem, però, fiar-nos del que digui o del que faci a partir d’ara? Amb quina credibilitat compareixerà davant la societat a qui ha de servir?

Quan parlem de regeneració democràtica, també parlem d’això: que no es falsegi la informació i de que no es busquin excuses de mal pagador quan algú és descobert en un contratemps.

  1. Això també és regeneració democràtica?

     

    SI salva CiU i impedeix la compareixença del Govern pel canvi de criteri amb el cas Palau

     

    CiU i SI han rebutjat les peticions de compareixença del secretari del Govern, Germà Gordó, per explicar el canvi en l’escrit del Consorci del Palau de la Música. Durant la Comissió d’Afers Institucionals, la resta de grups han votat a favor de les dues propostes de PSC i ICV-EUiA. Els ecosocialistes a més, han anunciat que portaran la seva a la Comissió de Justícia, on el representant del grup mixt és de Ciutadans enlloc de SI.

    Així, la portaveu del Parlament del PSC, Laia Bonet, ha denunciat un “canvi d’estratègia jurídica” en deixar de demanar les imputacions de Daniel Osàcar i Àngel Colom i ha lamentat que CiU hagi impedit un “exercici de transparència del Govern”. Per la seva banda, la portaveu del Parlament d’ERC, Anna Simó, ha recordat que “l’obligació de la Generalitat és defensar els interessos de la ciutadania i emprendre accions per identificar les responsabilitats polítiques i penals”.

    En canvi, el portaveu del Parlament de SI, Alfons López Tena, ha justificat el seu vot contrari argumentant que ja s’estava “prejutjant o predeterminant que hi ha hagut pressions polítiques en el canvi del gabinet jurídic de la Generalitat, i no en el moment de formalitzar el primer escrit, que sí que demanava les imputacions”. Des de CiU, el portaveu del Parlament de la coalició, Jordi Turull, ha ironitzat dient que la “darrera cosa que interessa als partits que demanen aquesta compareixença és l’estratègia jurídica”.

  2. va dimitir fa un parell de setmanes per haver plagiat una part de la seua tesi doctoral. Allò és un sentit profun de democràcia i, del seu exercici pràctic, l’activitat pública amb transparència envers la ciutadania. Ací no acaben ni la carrera, doncs imaginem-nos una tesi. És fotut ser una putrefacta colònia. Quan la societat et demana ser un perfum. Un elegant perfum europeu.

  3. Tens tota la raó, noi !. I encara et diré més: si a Catalunya hi ha una una fuita nuclear perillosa i aquesta senyora em diu que  que m´haig de fer una revisió médica …. T´HO DIC BEN CLAR: NO HO FARÉ !

  4. En el fons ,  sembla que  es vulgui valorar la “qualitat” de la mentida.  La senyora Ortega , no fa altra cosa que tapar la trola amb u altra mentida , i embolica que fa fort. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!