ENTRE DESITJOS I DESIDERÀTUMS

Bloc de Tomàs-Maria Porta i Calsina

10 d'abril de 2018
0 comentaris

JORDI SÀNCHEZ POT SER CANDIDAT SEGONS L’ONU.

 

Crec que el fet que la ONU hagi requerit a l’estat espanyol per tal que reconegui el dret de Jordi Sànchez a assistir a la sessió d’investidura al Parlament, contra el criteri del magistrat del ts espanyol Llarena és una resolució de capital importància.

No cal dir que des d’un punt de vista estrictament jurídic, la resolució de l’ONU té tota la lògica del món i, en canvi, la del magistrat Llarena és una prevaricació com un temple. Pressumpta, quedi clar. Hipotètica, no fos cas. Per cert, hi ha un grup d’advocats catalans que estan preparant una querella per prevaricació contra Llarena. Jo crec que aquesta prevaricació – prevaricació vol dir dictar resolucions judicials saben que no són ajustades a dret o que són manifestament injustes – és evident. Naturalment, no espero res dels tribunals espanyols que són “la voz de su amo”, però, pel que es va veient, sí que es poden esperar resolucions imparcials dels tribunals internacionals, cosa que és una excel·lent notícia per Catalunya i una pèssima notícia per espanya, com ja estem començant a comprovar.

Per què la resolució que ha dictat el magistrat Llarena oposant-se a que Jordi Sànchez pogues comparèixer al Parlament no és ajustada al dret espanyol ni al dret internacional ? És molt simple. Jordi Sànchez encara no ha estat jutjat, està en presó preventiva. A l’ordenament jurdíc espanyol s’ha d’aplicar – fins i tot respecte dels independentistes catalans – el principi in dubio pro reo. Això vol dir que fins que Jordi Sànchez no sigui condemnat se l’ha de considerar inocent. I si se’l considera inocent no es poden retallar els seus drets polítics. Això, que és de primer de Dret, el magistrat Llarena ho sap perfectament i per això és obvi que ha prevaricat i que tard o d’hora haurà de pagar per la seva prevaricació.

La resolució de la ONU respecte de Jordi Sànchez és molt important perquè espanya ja no podrà continuar dient que segueixen fil per randa  l’imperi de la llei. L’ONU acaba de demostrar que en el cas dels presos polítics catalans això no és així i que el que hi impera és la força bruta, que és tot el contrari de l’imperi de la llei a un país democràtic. No ens tanquen a la presó perquè tinguin una raó jurídica legal o jurídica al darrera sinó perquè tenen la força per fer-ho. Perquè tenen uns tribunals disposats a prevaricar per fer-ho. Perquè tenen una policia disposada a complir ordres il·legals. Tota aquesta porqueria que institucional que avui dia emmerda espanya anirà sortint i anirà tenint conseqüències.

La resolució de la ONU també és vàlida pels nostres exilats ja que demostra que els tribunals espanyols no són imparcials, ni justos i que estan disposats a prevaricar fins en les seves instàncies més altes, que són les que més haurien de garantir els drets de tots els ciutadans, ja que són les que generen la jurisprudència que han d’aplicar els jutjats situats més abaix a l’escalafó.

Si això és així, i havent-se acceptat una petició del president Puigdemont per tal de poder acudir a la seva investidura al Parlament, és més que probable que la ONU torni a fallar en el mateix sentit i requereixi espanya per tal que respecti els drets polítics de Carles Puigdemont a acudir al debat d’investidura.

La pregunta és: tots aquests neo-franquistes que fins ara s’han omplert la boca dient que complien la llei, que respectaven la independència dels tribunals, etc…compliran o no compliran els requeriments de la ONU o no? No ho sé. La meva dona opina que l’imperialisme espanyol és tan visceral que espanya seria capaç de sortir de totes les institucions planetàries abans de cedir un mil·límetre davant els catalans. e. Però en tot cas quedaran retratats i no sé si avui passarà el mateix que va passar després de la II Guerra mundial en que, de forma vergonyosa, els països democràtics no van fer res per tal de que caigués el règim franquista. Esperem que no.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!