“Biutiful”

Uxbal, un home de la Barcelona més marginal, sobreviu fent d’intermediari amb negocis d’immigrants il·legals, pujant dos fills d’una dona de la qual s’ha separat i dedicant-se, a més, a fer de mèdium als funerals.

Inacabable pel·lícula (jo crec que passa de les dues hores) dirigida pel mexicà Alejandro González Iñárritu (que domina la tècnica, això se li ha de reconèixer) i interpretada per Javier Bardem (que està excel·lent, com sempre). A l’espectador no se li permet pràcticament cap escena agradable o simpàtica. Tot és trist, culpidor, depriment, brut, sòrdid. Hi vaig anar amb la idea de que seria un retrat del Raval barceloní, més o menys distret, i em vaig trobar amb una pel·lícula que podria haver-se rodat en qualsevol altre lloc del món. Només l’impactant escena de la batuda policial en plena Plaça de Catalunya ens dóna uns minuts d’acció en un escenari que ens és familiar. La resta són tallers clandestins de xinesos, cases brutes i desordenades, carrers foscos, cadàvers…

Com per alegrar el dia, vaja.

AGENDA POLÍTICA

Dissabte, 11 de desembre. Presentació de la CUP. A la Cambra de Comerç de Tarragona, a les 18,00 h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *