Sahara: resistir és vèncer

Arriben novament males notícies del poble saharaui. Sembla ser que hi ha hagut una intervenció militar marroquina en un dels campaments propers a al-Aiun. Els saharauis parlen de vuit morts, mentre que el govern marroquí afirma que hi ha dos policies morts. Les informacions son bastant confuses, com passa sempre en aquests casos.
Sigui com sigui, el poble saharaui té sempre les de perdre davant un enemic més poderós. EL que està passant aquests dies és una manera ben trista de “celebrar” els trenta-cinc anys d’uns fets que, en la llunyania geogràfica, vam viure intensament. Recordem: agonia del dictador Franco, marxa verda, visita del llavors príncep a la colònia prometent que “mai no us deixarem” i finalment abandonament vergonyós del territori, com qui es desfà d’un trasto inservible. Qui es pensava que amb el temps els saharauis acceptarien la nova situació i s’integrarien mesellament al regne de notre ami le Roi s’ha equivocat de mig en mig i, tants anys després, la qüestió saharaui continua llançant al món el seu crit desesperat de justícia i llibertat. Endavant, saharauis. Resistir és vèncer.