Gràcies a tu, Joan Solà (1940-2010)

“Estic completament convençut de dues coses: primera, que si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur; i segona, del lligam inextricable entre poble, individu i llengua: una llengua no pot ser digna i mantenir-se si qui la parla no viu amb dignitat i confiança i si el poble que la té com a patrimoni no és lliure sinó que viu subjugat, com nosaltres, durant segles a una Estat que sempre ens ha sigut hostil.”

“Cal donar pas als més joves, que tenen més empenta i més informació (i molta facilitat d’obtenir-ne amb les noves tècniques) i veuen la vida de la llengua de més a prop, sense els nostres encarcaraments.”

“Apa, lectors, a continuar fidels als mitjans escrits o dits en català, a continuar gaudint dels comentaris lingüístics que els especialistes voldran anar-nos proporcionant. I moltíssimes gràcies.”

No fa ni una setmana de la publicació d’aquests paràgrafs a l’Avui.

Joan Solà, in memoriam.

AGENDA POLÍTICA

Divendres, 29 d’octubre. Presentació de Solidaritat Catalana per la Independència a Montblanc. A l’antic Hospital de Santa Magdalena, a les 20,00 h.

Dissabte, 30 d’octubre. Solidaritat Catalana per la Independència a la Fira del Vi de Gandesa. A la Rambla de la Unió, a les 20,00 h.