Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

21 de juliol de 2010
2 comentaris

A veure si ho entenc

Una setmana de (merescudes) vacances m’ha permès estar aliè a la rutina de cada dia, inclosos aquest bloc i l’actualitat informativa, de manera que els darrers dies aquesta m’ha arribat de manera més aviat telegràfica, sense detalls, sense profunditat, sense anàlisis.

Política. Els partits representats a la mesa del Parlament no han admès a tràmit una ILP per convocar una consulta popular sobre la independència. M’ha semblat entendre que tant ERC, com CiU, com IC-EUiA hi han votat en contra i ho han fet just després de la massiva manifestació del 10 de juliol. Doncs no ho entenc: Esquerra no era independentista? Per intentar justificar-ho, el partit ha dit que el que valia era la iniciativa popular anterior, que tampoc va ser acceptada, en aquest cas amb el vot en contra d’Esquerra, al·legant un informe del Consell de Garanties Constitucionals, que diu que la iniciativa és contrària a l’Estatut. Doncs no ho entenc: el partit que no acata la sentència contra l’Estatut sí que acata el dictamen?

Més política. La fràgil unitat dels partits catalans a Madrid es va traduir en quatre propostes de resolució. M’ha semblat entendre que el PSC ha votat en contra de les dels altres tres partits, quan eren substancialment la mateixa resolució aprovada al Parlament de Catalunya. Doncs no ho entenc: si, com ells diuen, el PSC és un partit diferenciat del PSOE, per què vota una cosa a Barcelona i una altra a Madrid? També m’ha semblat entendre que la proposta del PSC i PSOE també ha sortit derrotada perquè hi han votat en contra tant PP, com CiU, com ERC. És de bojos.

Relacions laborals. El trànsit aeri de l’aeroport del Prat s’ha vist alterat per una vaga encoberta dels controladors, quan més moviment de viatgers hi ha, quina casualitat!. Aquests (els controladors, no els viatgers) són uns senyors que cobren fins 300.000 euros l’anys (no, no m’he equivocat amb els zeros) i que, oh sorpresa, s’han posat tots malaltons de cop i volta. Tots agafen la baixa laboral per estrès. Doncs no ho entenc: algú s’estressa amb aquest sou? Podríem saber els noms dels metges que donen baixes laborals per “estrès”? Per cert, per què aquestes baixes són sempre de quatre dies, per evitar possibles inspeccions?

Accidents. Un desgraciat accident ha provocat la mort d’una persona i ferides a altres tres en una atracció del Tibidabo. Afortunadament, els partits no s’han abraonat sobre el govern municipal, titular del Parc d’Atraccions, alleugerint així el seu particular annus horribilis. Però hi ha coses que no entenc: per què l’accident esdevé uns dies després de canviar d’empresa de manteniment? Per què minuts abans es van sentir uns sorolls sospitosos a l’aparell i es va decidir que no passava res “perquè són habituals”? O sigui, com que els sorolls eren com de la família, no calia donar-los cap importància?

No entenc res, però potser és la calor d’aquests dies, que ens deforma com plastilina les nostres respectives masses encefàliques. Tot podria ser.

[El bloc ha arribat a les 90.000 visites]

  1. Això de les baixes laborals té varies lectures:

    1. Tot treballador té dret a la baixa laboral quan el metge així li diu i prescriu,. independentment del sou que cobri.

    2. Si hi ha “trampa”, també la trampa és del cos mèdic.

    3. Això de posar militars a fer d’esquirols va ser una pràctica habitual en temps de la dictadura d’en Franco. Quelcom hauràn après els del PSOE (si més no, el PSOE i la UGT van anar de la mà d’en Primo de Rivera durant la dictadura per contraatacar a la CNT i altres treballadors no afins al règim).

    4. És molt fàcil crear el dolent de la pel·lícula per despistar i anar passant el temps.

    Atentament, i felicitats per les visites rebudes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!