Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

2 de juny de 2010
0 comentaris

El vaixell humanitari

El desgraciat episodi del vaixell abordat per l’exèrcit israelià, amb el balanç de tots conegut, ens porta una vegada més al fatígós exercici del maniqueisme de bons i dolents i a l’obligació de posicionar-se, vulguis que no, davant un conflicte polític extremadament complex i que ens és aliè. Doncs no, jo no penso entrar en aquest joc.

Aquesta vegada els defensors de la causa palestina sembla que tenen raó perquè si les informacions que ens arriben són veraces (encara que coneixent els nostres mitjans de comunicació, això mai se sap), l’acció armada israeliana, feta en aigües internacionals contra un vaixell o una flota en missió aparentment humanitària, és condemnable de totes totes.

Naturalment, tot l’operatiu de protestes anti-jueves ha funcionat a casa nostra amb envejable eficàcia. A un li agradaria una reacció similar contra molts altres actes reprobables que hi ha al món, protagonitzats per règims dictatorials (Israel no ho és) contra els pobles més diversos, però sembla que determinades causes vesteixen més. Ja va sent hora de madurar en aquest sentit i veure-ho tot amb més fredor i més perspectiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!