Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

23 de maig de 2010
1 comentari

Ja heu participat en un “lip dub”?

Nens, anoteu la darrera moda, que està causant furor a la xarxa: lip dub. Es tracta de filmar, d’una tacada (un plànol-seqüència, com diuen els experts), un col·lectiu de gent que balla, fa el pallasso i canta en play-back una cançó coneguda. La gràcia és que costa molt de preparar i de que surti bé, però sembla molt espontani. En poc temps, centres de treball, universitats, oficines públiques, associacions… s’han apuntat a la cosa i tothom penja la seva gravació al Youtube.

Confesso que és un tema que m’ha cridat molt l’atenció. Sembla que els primers que ho van fer va ser la gent d’una universitat del Quebec. El seu video porta un futimer de visites, tres de les quals meves. La càmara entra a la facultat i travessa passadisos, puja i baixa escales, mentre els estudiants fan el numeret i vocalitzen I Gotta Feeling, molt popular.

La versió catalana més coneguda d’un lip dub ha anat a càrrec del personal funcionari de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb polèmica inclosa. La gent s’ha preguntat si tot el muntatge (preparació, disfresses, assajos i filmació) s’ha fet en hores de feina, com se sospita, cosa que ha servit per posar a la picota els funcionaris, que sempre reben de totes bandes. No crec que n’hi hagi per tant. A la filmació se’ls veu molt contents i compenetrats i això és bo perquè farà que treballin més i millor. A més, el motiu del lip dub era la diada de Sant Jordi, i això té un passi. Ah, i encara un altre argument: els tres-cents figurants del video veuran el mes que ve la seva nòmina reduïda en un 5 % i congelada molts mesos més. Una alegria l’han de tenir, pobres.

  1. Crec que és una perdúa de temps i diners (però si no són de la seva butxaca, tant els hi deu refotre als “actors”). A més a més d’una jilipollada (amb perdó dels jilipolles) que es creu moderna.

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!