Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

16 de maig de 2010
1 comentari

L’opció D de la consulta de la Diagonal

Sembla mentida com una idea en principi tant bona com consultar els veïns sobre com ha de ser una de les principals vies de la seva ciutat, en aquest cas, Barcelona, hagi degenerat als extrems que tots coneixem. Tant la institució convocant de la consulta com les empreses encarregades de l’operatiu informàtic s’han ben cobert de glòria. Puc pronosticar quina opció guanyarà: la D, de desastre.

De fet, el que havia de ser un assaig de participació ciutadana sobre un aspecte menor (o no tant) del dia a dia barceloní, ha acabat convertint-se en una mena de soterrat referèndum sobre la gestió de l’actual ajuntament socialista. L’alcalde Hereu ho ha fet posant l’accent en les dues primeres opcions i obviant la tercera, a banda de recórrer a dubtosos mètodes per engrescar la participació (serà veritat el que han dit de les cases regionals?). L’oposició, boicotejant l’experiment, amb el secret desig d’una baixa participació o d’una victòria de l’opció C (aquella que ve a dir “no sap / no contesta”). Tots han anat a votar, és clar, per allò de fer-se la foto, però tots han tingut algun problema per exercir el seu dret, per alegria de Xavier Trias i Alberto Fernández. Volien ser Suïssa i acabaran essent una república bananera, amb trampes i trampetes i una tecnologia digna de Pepe Gotera i Otilio.

Tripijocs, fallades en el sistema, sensació de desgavell, baixa participació… Tindran nassos ara de criticar les consultes populars per la independència? Amb uns mitjans considerablement més modestos, les diferents coordinadores de les consultes estan obtenint uns resultats molt superiors (en tots els sentits) a la potineria barcelonina. Més arguments per a la causa. Gràcies, socialistes.

  1. Una errada descomunal i ves per on, les consultes independentistes van funcionar ( i funcionaràn ) molt millor. I tots (alguns partits s’hi recolzen, però ai!!  són sincers ?) les rebutgen, quan hi ha milers i milers de persones que voten a favor.
    Ha estat una consulta mal plantejada, en un moment absolutament inoportú i molt política, molt. Tots els partits s’encarnissaran amb aquest fracàs, cantat .
    Si escoltem als tècnics, aquesta reforma es pot fer i s’ha de fer, no hi tinc cap dubte, però el moment escollit ha estat una de les més grans pífies  polítiques d’aquests xicots de l’Ajuntament de la Casa Gran.
    Endavant les consultes independentistes , que no s’aturin, presentar les signatures al Parlament i fer callar la boca a tothom.
    Tinguem paciència, no correm, tot arribarà, i ho aconseguirem, segur ! 
     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!